Appartementen beschadigd door brand - oorzaak is gevonden: opladende fietsbatterij - Nijverheidstraat Vilvoorde
Volledig scherm
Appartementen beschadigd door brand - oorzaak is gevonden: opladende fietsbatterij - Nijverheidstraat Vilvoorde © IF

Batterij van elektrische fiets veroorzaakt brand die bijna leven kost aan zestiger: “De verzekering dekt de schade, zolang die maar accidenteel is”

vilvoordeDonderdagnacht brak brand uit in een appartementsgebouw in de Nijverheidsstraat in Vilvoorde nadat een batterij van een elektrische fiets vuur vatte. Een zestiger moest in levensgevaar naar het ziekenhuis. Zes appartementen raakten beschadigd. “Als je een brandverzekering hebt, dekt die sowieso de schade. De oorzaak van de brand speelt daar geen rol in, zolang het maar accidenteel is.”

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.