Richard Norby en zijn vrouw Pamela op bezoek in het AZ Jan Portaels.
Volledig scherm
Richard Norby en zijn vrouw Pamela op bezoek in het AZ Jan Portaels. © Lukas

Amerikaan bezoekt Vilvoordse artsen en verpleegkundigen die zijn leven redden na de aanslagen: “Alsof we onzichtbare band hebben”

Het werd een bijzonder en emotioneel weerzien vandaag in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. De Amerikaan Richard Norby (69) raakte bij de aanslagen in Zaventem op 22 maart 2016 zwaargewond en belandde in het Vilvoordse ziekenhuis. De man raakte voor 70% verbrand en zijn lichaam zat vol met meer dan 1.000 stukjes metaal maar toch is hij vandaag opnieuw in staat om te reizen. “Ik wilde de betrokken artsen en verpleegkundigen absoluut ontmoeten en bedanken.” Ook voor hen was het een onvergetelijk moment.

15 reacties

 • Dirk Stinis

  2 jaar geleden
  Proficiat J.P. ziekenhuis. Jullie ziekenhuis is top! Zeer goede tussenkomsten en herinneringen. Respect voor Richard! Sterke MAN!
 • magda de munck

  2 jaar geleden
  Inderdaad, een echt kippenvelmoment.
 • gerda Beynen

  2 jaar geleden
  Prachtig gewoon en fille proficiat aan alle dokters verpleegkundigen die de mensen hebben geholpen van die laffe aanslag .
 • K Wiebus

  2 jaar geleden
  Sterke vent. Respect!
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Geweldig! Maar qua beveiliging en de ECHTE toestand in het Brusselse, sullen ze de Amerikaan wel niet ingeligt hebben dat het hier nu NOG erger is!
 1. Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroorzaakt: parket start moordonderzoek tegen bestuurder (21)
  Play
  Melsbroek

  Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroor­zaakt: parket start moordonder­zoek tegen bestuurder (21)

  Het dodelijke verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel) van vorige week vrijdag werd mogelijk bewust veroorzaakt door de 21-jarige bestuurder. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De bestuurder knalde tegen de gevel van een bedrijfsgebouw. De 21-jarige werd in kritieke toestand afgevoerd, maar voor zijn 29-jarige vriendin - die als passagier in de wagen zat - kwam alle hulp te laat. Er werd nu een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord tegen de bestuurder.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten