Het viaduct van Vilvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het viaduct van Vilvoorde. © Photo News

“Als het ooit zou wegvallen, dan valt België stil”: hoe het viaduct van Vilvoorde in 44 jaar uitgroeide tot het op één na drukste verkeerspunt van Europa

VilvoordeVoor de ene een dagelijkse  bron van ergernis, of een doorn in het oog. Voor de ander een knap staaltje vakwerk, dat bewondering oproept. Een ding is zeker: wil je België doorkruisen, dan moet je langs het viaduct van Vilvoorde. “Wist je dat bij de schilderwerken na een halve dag de helft van de ploeg al met loodvergiftiging in het ziekenhuis lag?”, vertelt Marijn Damen (61), die als jonge knaap al meehielp aan de constructie. Hoe ging dat allemaal in zijn werk? En is er nooit een auto naar beneden getuimeld. Het levensverhaal van de gigant op 23 palen uit 1978.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Ortshuis te koop: “We zoeken een nieuwe locatie om onze zaak verder te zetten”
  vilvoorde

  Ortshuis te koop: “We zoeken een nieuwe locatie om onze zaak verder te zetten”

  Sweety Cake Café stopt ermee op 30 oktober. Het is te zeggen. Dan verlaten ze het Ortshuis in de Leuvensestraat. Het pand waar ze zo’n vijf jaar in huizen en de lekkerste taarten, cupcakes en andere lunches klaarmaken. “Met veel spijt moeten we afscheid nemen van onze locatie. Al zijn we wel op zoek naar een nieuwe locatie om Sweety Cake Café verder te zetten”, laten ze via hun sociale media weten.