links: Tine Paredis, rechts: Samira Mayda
Volledig scherm
links: Tine Paredis, rechts: Samira Mayda © Marc Baert/Vooruit

Als elke sociale huurder na 9 jaar weg moet, moet Vilvoorde 967 gezinnen buiten zetten

VilvoordeHuurders van sociale woningen in Vilvoorde schrokken van het idee van de Vlaamse regering om huurders na negen jaar te verplichten een andere woning te zoeken. “In Vilvoorde huren 1.489 gezinnen een sociale woning. 967 van hen huren die woning al meer dan negen jaar.”

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Opnieuw prijs in Vogelzangvijver: witte substantie op water en chemische geur in omgeving, onderzoek loopt

  Opnieuw prijs in Vogelzang­vij­ver: witte substantie op water en chemische geur in omgeving, onderzoek loopt

  Wie de voorbije dagen in de buurt van de Vogelzangvijver in Melsbroek kwam, heeft het ongetwijfeld wel opgemerkt. Er hing een chemische geur in de omgeving en op het water dreef een witte substantie. In het verleden bleek het product dat gebruikt wordt om start- en landingsbanen op Brussels Airport te ontijzelen de boosdoener. Wat nu de oorzaak is, is evenwel niet duidelijk. Er loopt een onderzoek.
  Melsbroek
 3. Vliegende brug op weg naar Medialaan: impact van nachtelijke werken beperkt
  PREMIUM

  Vliegende brug op weg naar Medialaan: impact van nachtelij­ke werken beperkt

  Met de komst van de nieuwe brug voor fietsers en voetgangers gaan de werken aan het op- en afrittencomplex Vilvoorde-Koningslo de eindfase in. Deze brug, die conflicten tussen verschillende weggebruikers zal vermijden, liet even op zich wachten, maar zal vanaf deze week worden geplaatst. Hinder op de Brusselse Ring wordt er niet verwacht, klinkt het bij de Werkvennootschap die de werken aan de Ring coördineert.
  Vilvoorde