Frederik Vanclooster (21) verdween afgelopen oudejaarsnacht tijdens een nieuwjaarsfeestje in De Kruitfabriek in Vilvoorde.
Volledig scherm
Frederik Vanclooster (21) verdween afgelopen oudejaarsnacht tijdens een nieuwjaarsfeestje in De Kruitfabriek in Vilvoorde. © RV, Dieter Nijs

Alles wijst op een ongelukkige val: “Frederik Vanclooster stierf wellicht na hydrocutie”

Frederik Vanclooster (21) is allicht om het leven gekomen na een ongelukkige val in het kanaal van Vilvoorde. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde op basis van de eerste vaststellingen. De jongeman verdween op oudejaarsnacht tijdens een nieuwjaarsfuif. Zijn lichaam werd deze voormiddag door de brandweer aangetroffen in het water. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen stierf Vanclooster wellicht na hydrocutie.

  1. Zemstse hartcoherentiecoach wil met werkboek taboe rond hyperventileren doorbreken: “Het is veel meer dan in een zakje blazen”
    PREMIUM
    Zemst

    Zemstse hartcohe­ren­tie­coach wil met werkboek taboe rond hyperventi­le­ren doorbreken: “Het is veel meer dan in een zakje blazen”

    Het taboe rond hyperventilatie doorbreken: met dat doel heeft de Zemstse hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts deze week het werkboek ‘Hyperventilatie: angst en paniek’ gelanceerd. ‘Hot’ in coronatijden, aangezien de stoornis in deze moeilijke periode steeds meer mensen treft. “Hyperventileren is meer dan in een zakje blazen, want het overgrote merendeel kampt met een sluimerende, chronische vorm”, aldus de auteur.