Illustratiebeeld bedrijf op Brucargo.
Volledig scherm
Illustratiebeeld bedrijf op Brucargo. © Photo News

Al 712 nieuwe jobs dankzij erkenning Zaventem-Vilvoorde als steunzone

Zaventem/VilvoordeSinds eind 2018 wordt de zone Zaventem-Vilvoorde erkend als steunzone omdat er in het verleden zware collectieve ontslagen te betreuren vielen. En die erkenning werpt duidelijk zijn vruchten af, want de voorbije drie jaar leverde dat al 712 nieuwe jobs op.

 1. Gemeente zet met project in de Pieter Breughelstraat de strijd in tegen de verharding: “Dit is een quick win”
  PREMIUM

  Gemeente zet met project in de Pieter Breughel­straat de strijd in tegen de verharding: “Dit is een quick win”

  In de Pieter Breughelstraat ging dinsdag de eerste spade in de grond in van de heraanleg van het pleintje aan het einde van de straat. Deze asfalten vlakte wordt omgevormd tot een groen plein met inheemse kruiden en bomen. Er worden 5 parkeerplaatsen in doorlaatbare blokken voorzien en ook wordt er een wadi aangelegd. De heraanleg van dit plein kadert in de strijd tegen de verharding van de ondergrond en is een project waarbij de gemeente steun krijgt van de provincie Vlaams-Brabant en Kiemkracht.
  Grimbergen
 2. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel
 1. Elise Goossens (11) uit Ranst en Hannelore De Swert (12) uit Grimbergen spelen ‘kleine Rapunzel' in familiemusical

  Elise Goossens (11) uit Ranst en Hannelore De Swert (12) uit Grimbergen spelen ‘kleine Rapunzel' in familiemu­si­cal

  In maart en april trekt Deep Bridge naar de Stadsschouwburg in Antwerpen, het Trixxo Theater in Hasselt en het Capitole in Gent met de familiemusical ‘Rapunzel’. Voor Elise Goossens (11) uit Ranst en Hannelore De Swert (12) uit Grimbergen beloven het spannende tijden te worden, want zij mogen de komende weken afwisselend in de huid kruipen van ‘kleine Rapunzel’.
  Grimbergen
 2. Chelsey (10) schittert tussen de sterren van musical ‘Red Star Line’: “Mijn juf heeft al een kaartje”

  Chelsey (10) schittert tussen de sterren van musical ‘Red Star Line’: “Mijn juf heeft al een kaartje”

  In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs is zondagavond de nieuwe spektakelmusical ‘Red Star Line’ in première gegaan. Op de affiche vind je grote namen als Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Lotte Stevens, Free Souffriau, Peter Van Den Begin en Carry Goossens. Tussen al dat geweld kan je ook een Vilvoords debutant aan het werk zien. Chelsey Van den Bogaert speelt zelfs 2 rollen.
  Vilvoorde