Illustratie: de jaarmarkt in Vilvoorde
Volledig scherm
Illustratie: de jaarmarkt in Vilvoorde © Marc Baert

Agent 42 dagen arbeidsongeschikt nadat man in vinger bijt op jaarmarkt: “Zelfs vrouw en dochter konden hem niet kalmeren”

VilvoordeEen Vilvoordenaar is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. De man provoceerde in een dronken bui agenten en verzette zich vervolgens met geweld tegen zijn arrestatie. Daarbij beet hij in de vinger van één van de agenten.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Vergunning kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 definitief ingetrokken. Wat zijn de gevolgen voor de andere vestigingen?
  PREMIUM
  Zemst/Keerbergen

  Vergunning kinderdag­ver­blijf Mippie en Moppie 2 definitief ingetrok­ken. Wat zijn de gevolgen voor de andere vestigin­gen?

  Het agentschap Opgroeien heeft vandaag de vergunning van kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 in Keerbergen ingetrokken. Maar wat betekent dat voor de vier andere vestigingen, waaronder die in Zemst, Hofstade en Weerde? Daar wachten de ouders van zowat honderd kinderen op duidelijkheid nadat de schorsing enkele weken geleden al verlengd werd. Het agentschap Opgroeien geeft tekst en uitleg bij de procedure die wordt gevolgd.