Tegengas fietst België rond en doet bouwgronden voor gascentrales aan. Ze deden ook een tussenstop in Vilvoorde.
Volledig scherm
Tegengas fietst België rond en doet bouwgronden voor gascentrales aan. Ze deden ook een tussenstop in Vilvoorde. © RV

Actiegroep Tegengas hield halt in Vilvoorde tijdens fietsactie om te protesteren tegen komst grote gascentrale

VilvoordeDe fietsactie van Tegengas, de activisten die protest voeren tegen de komst van gascentrales op fossiele brandstoffen, kwam ook langs in Vilvoorde. Na een zesdaagse estafette arriveerde de laatste fietsploeg aan het Groen/Ecolo-kantoor in Brussel om daar de onderweg verzamelde handtekeningen te overhandigen aan energie-minister Tinne van der Straeten.

  1. Voetbalkampioen Yannick Carrasco opent straks sporttempel in Vilvoorde: “Plek waar jongeren zich indoor kunnen ontplooien, waar arm en rijk samenkomen”
    PREMIUM
    vilvoorde

    Voetbalkam­pi­oen Yannick Carrasco opent straks sporttem­pel in Vilvoorde: “Plek waar jongeren zich indoor kunnen ontplooien, waar arm en rijk samenkomen”

    Vanaf 2022 kunnen Vilvoordenaren hun voetballershartje nog meer ophalen in eigen stad. Op een steenworp van de pleintjes waar topvoetballer en Vilvoordenaar Yannick Carrasco (27) vroeger zelf voetbalde als jonge gast, vond hij samen met twee kompanen een vaste stek voor zijn sportief initiatief YC5: de grote blauwe Focquet loods. Die wordt het decor voor gloednieuwe indoor terreinen voor voetbal, padel, crossfit en boks. “Ik zou het geweldig vinden als jonge talentjes hier ontdekt worden en hun droom net als ik kunnen verwezenlijken, dat zou ik geweldig vinden.”