Burgemeesterscongres ging door in Londerzeel: 35 burgemeesters vragen om een erkenning tot centrumregio.
Volledig scherm
Burgemeesterscongres ging door in Londerzeel: 35 burgemeesters vragen om een erkenning tot centrumregio. © Haviland

35 burgemeesters vragen om erkenning tot centrumregio: “Meer samenwerking én meer middelen”

regioDe burgemeesters van Halle-Vilvoorde vragen aan de Vlaamse overheid om de regio te erkennen als centrumregio. De uitdagingen in de regio zijn groot en de cijfers liegen er niet om. Op de Burgemeestersconferentie van 30 maart schaarden zij zich achter een nieuwe nota die de noden, uitdagingen én kansen van de regio uitvoerig weergeeft. 

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. #Strombeekvergroent: Groenadviseur raadpleegbaar voor alle inwoners Strombeek-Bever

  #Strombeek­ver­groent: Groenadvi­seur raadpleeg­baar voor alle inwoners Strom­beek-Be­ver

  Met de hashtag #Strombeekvergroent ijvert het gemeentebestuur van Grimbergen al een tijdje om – letterlijk – wat meer zuurstof in deelgemeente Strombeek-Bever te pompen. De eigen gemeentelijke infrastructuur wordt er groener en geveltuintjes worden volop gepromoot. In een samenwerking met Energiehuis 3Wplus en met steun van de provincie Vlaams-Brabant krijgen Strombekenaars bovendien hulp en tips van een groenadviseur. Op 28 en 29 maart 2023 is de groenadviseur ter plaatse voor iedereen die zonder afspraak wil langskomen.
  Strombeek-Bever