Gaming

NIEUW
01:45
Geselecteerd Speelt nu af

Zo levensecht zien games er straks uit met Unreal Engine 5

Epic Games maakt indruk met de onthulling van Unreal Engine 5, een 'game engine' waarmee videospellen worden gemaakt. Met de nieuwe technieken benaderen games cgi-beelden uit films. De software is voor 2021, maar ontwikkelaars kunnen er nu al games voor schrijven. Opvallend: de engine zal ook werken op de huidige generatie consoles, en Epic ondersteunt naast pc's ook Android en iOS.

NIEUW
01:50
Geselecteerd Speelt nu af

Mythe en geschiedenis versmelten in 'A Total War Saga: Troy'

Met videogame A Total War Saga: Troy krijg je een nieuwe brok strategische actie in een historische setting geserveerd. Al gaan de makers van de bekende en langlopende Total War-serie deze keer zo ver terug in de tijd dat er ook een handvol mythische figuren op het slagveld zijn beland.

NIEUW
02:05
Geselecteerd Speelt nu af

Verhaaltrailer Disintegration, maffe mix van shooter en RPG

Marcus Letho, de man die met Halo videogamegeschiedenis schreef, verliet Bungee in 2012, verzamelde een klein team veteranen en begon terug vanaf nul. Zijn nieuwe ‘eerste’ game, Disintegration, verschijnt op 16 juni.

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Rare glitch laat spelers bewegen als slangen in Call of Duty

De game Call of Duty: Modern Warfare kampt met een bizarre glitch waardoor gamers die normaal bewegen voor anderen kunnen verschijnen als liggend. Voor die andere spelers lijken ze zo door de wereld te kruipen als slangen. Gamers worden zo neergeschoten door concurrenten die ze niet of amper zien.

NIEUW
01:42
Geselecteerd Speelt nu af

Topmomenten van eerste speeldag zomerseizoen Belgian League

Sector One blijft ook dit seizoen heersen.

NIEUW
01:16
Geselecteerd Speelt nu af

Een haai die mensen opeet, dat speel je in game 'Maneater'

Als een hongerige haai door het water stiefelen, hier en daar een nietsvermoedende vakantieganger opvretend. Qua originaliteit scoort Maneater alvast een tien!

NIEUW
01:18
Geselecteerd Speelt nu af

Wereldwijd protest tegen racisme en politiegeweld

Over de hele wereld komen mensen op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige politie-interventie in de Verenigde Staten. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld protestbewegingen tegen racisme en politiegeweld op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en ons land werd actie gevoerd.

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

Is er een tweede golf op komst?

Net voor de cafés en restaurants maandag weer de deuren mogen openen, zien we de afgelopen dagen weer een stijging in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Is dat slecht nieuws? Viroloog Marc Van Ranst nuanceert in VTM NIEUWS. “We maken ons daar op dit moment nog geen zorgen over.”

NIEUW
01:53
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe bereiden verblijfplaatsen zich voor op de zomer?

Onze reporter Romina Van Camp zit momenteel in Barcelona. Ze maakt een reportage over hoe verblijfplaatsen zoals hotels en jeugdherbergen zich voorbereiden op de zomer.

NIEUW
01:16
Geselecteerd Speelt nu af

Opnieuw slaande ruzie tussen Els Ampe en Marc Van Ranst

Het zit er weer bovenarms op tussen viroloog Marc Van Ranst en volksvertegenwoordiger Els Ampe (Open Vld). Nadat Ampe een filmpje postte op Twitter waarin ze premier Sophie Wilmès (MR) opriep om alle kinderen opnieuw elke dag naar school te laten gaan en zich afvroeg wie de maatregel om hen thuis te houden eigenlijk had bedacht, zat het spel op de wagen.

NIEUW
01:01
Geselecteerd Speelt nu af

Agent omhelst 5-jarig meisje wanneer zij hem bang benadert

In Houston kwamen 60.000 mensen samen om te protesteren tegen het politiegeweld. Het 5-jarige meisje Simeon benaderde een van de agenten met de vraag of ze haar zouden doodschieten.

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

Superkern heeft akkoord over steunmaatregelen

De superkern, die net is afgelopen, heeft een aantal maatregelen goedgekeurd om de koopkracht van kwetsbare groepen te ondersteunen en de economie een duwtje in de rug te geven. Voor de horeca komt er een btw-verlaging tot 6 procent, er komt een consumptiecheque van 300 euro om de verschillende sectoren te ondersteunen en de meest behoeftigen zullen een bijkomende premie van 50 euro per maand krijgen, gedurende een periode van zes maanden. Sommige maatregelen die al eerder ingang vonden, worden verlengd. Een overzicht.

NIEUW
00:48
Geselecteerd Speelt nu af

Nathalie Meskens geeft borstvoeding tijdens kappersbezoek

Sinds Nathalie Meskens (38) op 25 maart de trotse mama is geworden van Lima deelt ze op Instagram geregeld vertederende beelden met haar kersverse spruit. Zo is op de sociale media van de VTM-presentatrice te zien dat ze haar baby borstvoeding geeft tijdens een kappersbezoek. “Hoe gemakkelijk is dit? Altijd eten en drinken bij op een perfecte temperatuur”, schrijft ze.

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Familie Meiland vraagt 1,25 miljoen euro voor Frans kasteel

De familie Meiland heeft haar Franse kasteel officieel te koop gezet. De nieuwe eigenaar moet wel flink in de buidel tasten om het bekende Chateau Marillaux, het decor van de tv-hit ‘Chateau Meiland’, te bemachtigen. De Meilandjes vragen er namelijk 1,25 miljoen euro voor. Dat staat te lezen op de website van de familie.

NIEUW
00:55
Geselecteerd Speelt nu af

Echt Antwaarps Teater stopt ermee

Slecht nieuws voor fans van het Echt Antwaarps Teater. Het toneelgezelschap stopt ermee. Dat laat oprichter Ruud De Ridder (68) via Facebook weten.

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

Eva De Roo mama van eerste zoontje Lucca

Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo (32) is maandag voor het eerst moeder geworden. Dat maakte ze bekend op Instagram.

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

Cara Delevingne uit zich als panseksueel

De 27-jarige actrice vertelt dat ze panseksueel is. Op die manier voelt ze zich aangetrokken tot iemands persoonlijkheid en niet het geslacht. Vorige maand zette ze nog een punt achter haar relatie met Ahsley Benson.

NIEUW
01:13
Geselecteerd Speelt nu af

Tomorrowland organiseert tweedaags digitaal festival

Festivals mogen dan tot eind augustus verboden zijn, toch hoeft het geen zomer zonder Tomorrowland te worden. Op zaterdag 25 en zondag 26 juli organiseert het Boomse festival namelijk ‘Tomorrowland Around The Word: the digital festival’.

NIEUW
00:57
Geselecteerd Speelt nu af

Paars-wit haalt Duitse doelman Wellenreuther

Anderlecht haalt een nieuwe doelman. Paars-wit heeft een mondeling akkoord met Timon Wellenreuther (24). De Duitser komt over van het Nederlandse Willem II.

NIEUW
01:01
Geselecteerd Speelt nu af

Spelersbus van Benfica bekogeld met stenen na match

De spelersbus van de Portugese topclub Benfica is na de competitiewedstrijd van gisteravond tegen Tondela bekogeld met stenen. Door rondvliegende glasscherven raakten twee spelers, Julian Weigl en Andrija Zivkovic, gewond. Ze moesten uit voorzorg naar het ziekenhuis voor controle.

NIEUW
01:19
Geselecteerd Speelt nu af

Dortmund tikt spelers op de vingers na kappersbezoek

Zes spelers van Borussia Dortmund hebben de coronaregels aan hun laars gelapt nadat ze de kapper bij hen thuis over de vloer lieten komen. Onder hen Thorgan Hazard en Axel Witsel, maar ook Jadon Sancho.

NIEUW
00:53
Geselecteerd Speelt nu af

Elfjarig skatetalent herstelt van horrorval

De elfjarige Britse topskateboardster Sky Brown maakte een lelijke val met haar skateboard. Ze liep een schedelbreuk op, maar herstelt goed. Sky neemt volgend jaar deel aan de Olympische Spelen, waar skaten voor het eerst een olympische discipline is.

NIEUW
00:56
Geselecteerd Speelt nu af

Michael Verschueren verlaat management Anderlecht

Michael Verschueren verlaat management Anderlecht.

NIEUW
00:56
Geselecteerd Speelt nu af

Puck Moonen komt terug op breuk met Iserbyt

In het NPO3-programma Club Hub komt Puck Moonen (24) terug op haar breuk met Eli Iserbyt. Het ex-wielerpaar zette in maart 2019 een punt achter een relatie van vier jaar. Een zware periode die haar doet terugdenken aan het vroegere pestgedrag op school.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

De opnames van Familie verlopen met vallen en opstaan

In 't Zit In De Familie passeren deze week de leukste bloopers de revue, aan elkaar gepraat door Caroline Maes. Bekijk de volledige aflevering via VTM GO, elke vrijdag om 14u.

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

PREVIEW: Soms loopt het al eens goed fout in Familie

Op de set van 'Familie' wordt er duidelijk veel afgelachen! Caroline Maes, aka Mieke, vertelt er alles over. 't Zit In De Familie, elke vrijdag om 14u bij VTM GO.

NIEUW
01:03
Geselecteerd Speelt nu af

Jo Hens woont samen "met de knapste gast van Antwerpen"

Jo Hens is duidelijk een trotse "kattenpapa". Hij woont samen met zijn kat Erik in Antwerpen. Herbekijk alle afleveringen van Beestig via VTM GO.

NIEUW
03:51
Geselecteerd Speelt nu af

Zo verliep de eerste draaidag op de set van Familie

Goed nieuws! De opnames van Familie zijn opnieuw gestart. En Jan Van Den Bosch toont hoe dat verliep. Herbekijk alle afleveringen van Familie via VTM GO.

NIEUW
03:39
Geselecteerd Speelt nu af

Jens Dendoncker heeft een boodschap voor 3 bijzondere mama's

Lang leve mama! Op deze speciale Moederdag helpt Jens Dendoncker de kinderen van drie heel bijzondere mama's om er toch een onvergetelijke Moederdag van te maken.

NIEUW
03:07
Geselecteerd Speelt nu af

Emotioneel moment wanneer Jacqueline haar kleinkind ontmoet

Jacqueline ontmoet haar kleinkind voor het eerst. Vanachter het venster in het woonzorgcentrum waar ze woont uiteraard. Een emotioneel moment langst beide kanten van het raam... Herbekijk de volledige aflevering via VTM GO.

Technopolis #LockdownLab

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Het lijkt wel magie!

Zanne ziet ze vliegen!

NIEUW
04:13
Geselecteerd Speelt nu af

Emiel is een ‘master in balance’

In deze video legt Emiel alle geheimen bloot rond deze challenge en hoe je met fysische precisie glazen op elkaar kan stapelen.

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

Bubbleception

Hoeveel zeepbellen krijg jij in elkaar geblazen? Let op, het lijkt makkelijker dan het is! Ga de challenge aan!

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

‘Do not open!’-prank

Nu we net iets meer thuis zitten dan normaal, heeft Emiel de ideale 'prank' in petto om jouw huisgenoten beet te nemen.

NIEUW
03:35
Geselecteerd Speelt nu af

LIFE HACK: rauw ei of gekookt ei?

Een rauw ei of toch al gekookt? Dankzij die "egg-speriment" raad je het altijd juist.

NIEUW
02:40
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe aantrekkelijk is elektriciteit?

Is de 'spanning' al te snijden in jouw 'kot'? Verbluf jouw huisgenoten dat even met deze simpele maar verbazingwekkende experimenten.

De Ronde tegen Corona

NIEUW
01:15
Geselecteerd Speelt nu af

Myriam entertaint kinderen in straat met beren in voortuin

Voor Het Langste Applaus ging VTM NIEUWS langs bij de Walter Pompelaan in Mortsel, een straat waar veel kinderen wonen. Die hebben een grote interesse voor het huis van Myriam Liekens, want in haar voortuin staan er beren die elke dag iets anders doen.

NIEUW
01:03
Geselecteerd Speelt nu af

Kleinkinderen zingen 'Ik hou van u' voor jarige oma

Drie kleinkinderen uit het Limburgse Oudsbergen hebben hun oma Tine een speciaal verjaardagscadeau bezorgd door een coronaversie van 'Ik hou van u' van Noordkaap te zingen.

NIEUW
**:27
Geselecteerd Speelt nu af

Herbeleef: De Ronde tegen Corona

Op zondag vlogen we met een helikopter over heel Vlaanderen. Van Antwerpen naar de kust en vandaar over de Vlaamse Ardennen e

NIEUW
02:47
Geselecteerd Speelt nu af

Dit was De Ronde tegen Corona

Jullie kwamen massaal naar buiten voor De Ronde tegen Corona. Uiteraard mét respect voor social distancing. Samen tegen corona - dat is nog nooit zo duidelijk geweest. En Vlaanderens mooiste: dat zijn jullie.

NIEUW
01:06
Geselecteerd Speelt nu af

Mooie boodschap in Sint-Truiden voor Christophe 'de Witte'

De hartenkreet van Camille (17) en Enrique (16) Koopmans op Facebook snijdt in Sint-Truiden door merg en been. Hun vader, de 46-jarige Christophe Koopmans, ligt nu al weken in een kunstmatige coma balancerend tussen leven en dood.

NIEUW
03:31
Geselecteerd Speelt nu af

Herbeleef de vele hoogtepunten van onze Ronde tegen corona

HLN en VTM vlogen vandaag samen met alle Vlamingen De Ronde tegen Corona. Op de dag dat Vlaanderens mooiste jammer genoeg niet gereden kon worden, bracht onze helikopter in beeld hoe we samen vechten tegen corona.

Nieuw bij Qmusic

NIEUW
05:16
Geselecteerd Speelt nu af

Faroek over Maddie McCann

Na jaren van onwetendheid, is er schot in de zaak Maddie McCann. Uit het niets is een 43-jarige Duitser aangehouden als hoofdverdachte.​ Inge belt naar Faroek voor meer uitleg en die is net onderweg naar Duitsland om de zaak van dichterbij te volgen.

NIEUW
04:40
Geselecteerd Speelt nu af

Sam krijgt een nieuwe kip cadeau!

Sam verloor dit weekend twee van zijn drie kippen aan een vos en om de pijn wat te verzachten, hebben Sam en Inge hem een nieuwe kip cadeau gedaan! Zijn ze niet de liefste?! ❤️

NIEUW
01:42
Geselecteerd Speelt nu af

#BlackLivesMatter, ook in de ochtendshow!

Het overlijden van de Amerikaan George Floyd heeft heel wat losgemaakt in de wereld en ook Sam, Inge en Wim laten het niet zomaar voorbijgaan. Om aan te tonen dat racisme niet altijd een ver-van-je-bed-show is, draaien ze een uur lang enkel zwarte artiesten. Je hoorde zowel Beyoncé, als The Weeknd, Black Eyed Peas en Bruno Mars en het is duidelijk: zonder hen zou Q niet hetzelfde klinken. #BlackLivesMatter

NIEUW
02:53
Geselecteerd Speelt nu af

Remix ‘Als een Leeuw in een Kooi’

Hier is ie dan! De gloednieuwe remix ‘Als een Leeuw in een Kooi’ van Willy Sommers ft. Dorothee Vegas & Like Maarten! Jumpen en stampen maar! 😝

NIEUW
01:01
Geselecteerd Speelt nu af

Marc Van Ranst heeft belangrijk nieuws!

Opperviroloog Marc Van Ranst heeft belangrijk nieuws voor jullie! 😁

NIEUW
03:30
Geselecteerd Speelt nu af

Inge belt met 'Tones and I' over haar nieuwste single!

Wekenlang stond ze op nummer 1 met haar hit 'Dance Monkey', maar Tones and I wil niet op het succes van één nummer blijven teren. Vandaag dropt ze een nieuwe song 'You're So F*cking Cool' en belt ze met Inge over hoe moeilijk het is om door te breken in deze tijden!

Nieuw bij Joe

NIEUW
03:13
Geselecteerd Speelt nu af

"Het maakt mij onrustig dat ik nu niet kan optreden"

Willy Sommers is op zaterdag 6 juni te gast in Het Heilig Huis van Hanssen.

NIEUW
02:20
Geselecteerd Speelt nu af

Willy in tranen wanneer hij vertelt over dochter Annemie

Willy Sommers is op zaterdag 6 juni te gast in Het Heilig Huis van Hanssen.

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Willy Sommers: "Ik bid 's avonds tot ik in slaap val"

Willy Sommers is op zaterdag 6 juni te gast in Het Heilig Huis van Hanssen.

NIEUW
03:01
Geselecteerd Speelt nu af

Willy Sommers krijgt nog altijd berichtjes van jonge vrouwen

Willy Sommers is op zaterdag 6 juni te gast in Het Heilig Huis van Hanssen.

NIEUW
03:06
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is het meest genânte dat Kürt ooit op tv heeft gedaan

Zaterdag 30 mei was Kürt Rogiers te gast in Het Heilig Huis van Hanssen.

NIEUW
01:41
Geselecteerd Speelt nu af

Kürt: 'Ik wou vroeger paus worden'

Elke zaterdagochtend schuift een bekende gast bij aan de ontbijttafel van Evi Hanssen. In 'Het Heilig Huis van Hanssen' babbelen ze bij een lekkere pistolet over de zaken die voor hen belangrijk zijn. Zaterdag 30 mei: Kürt Rogiers

NIEUW
03:02
Geselecteerd Speelt nu af

De redding van de knoflookpad

Door zijn mysterieuze levenswijze is de populatie knoflookpadden in België ongezien sterk achteruit gegaan. Met behulp van hedendaagse technieken is het mogelijk om de populatie een duwtje in de rug te geven.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Machtige zonsopkomst in het nationaal park Hoge Kempen

Vlieg met ons mee en aanschouw een prachtige zonsopkomst boven het nationaal park Hoge Kempen. Het nationaal park Hoge Kempen is (tot nu toe) het enige nationaal park in België en beslaat meer dan 12 000 ha bos en heide.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Zandbijen doen aan 'vechtparen'

Zandbijen brengen het grootste deel van hun leven ondergronds door. Alleen in de lente vliegen ze rond, wanneer de wilgen in bloei staan. De vrouwtjes bezoeken wilgenkatjes om voedsel te verzamelen voor hun toekomstige jongen. De mannetjes zijn maar uit op één ding: zich voortplanten. Soms storten meerdere mannetjes zich op één vrouwtje. Ze rollebollen dan met z'n allen over de grond, tijdens een partijtje 'vechtparen'.

NIEUW
00:58
Geselecteerd Speelt nu af

Bloesemende fruitbomen in de Voerstreek

Zoveel toeristen maken jaarlijks een uitstapje naar de fruitstreek om bloesems te bewonderen tijdens het wandelen of fietsen ... Dat lukt dit jaar niet, maar wij hebben nog iets veel beters voor jullie in petto: kom aan boord van onze drone en bewonder de bloemrijke Voerstreek vanuit de lucht!

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Jonge slechtvalken krijgen eerste maaltijd

Net zoals dat bij andere jonge ouders het geval is, moet het slechtvalkkoppel nog wat routine in de vingers/klauwen krijgen. Het mannetje brengt prooien aan die door het vrouwtje aan de kuikens gevoerd worden. Als de jongen binnenkort groter en veeleisender zijn, gaat ook ma slechtvalk mee op jacht.

NIEUW
01:53
Geselecteerd Speelt nu af

De boshyacinten staan in bloei

Het is één van de mooiste kleuren uit onze natuur: het prachtige paars van bloeiende boshyacinten. En we mogen echt wel trots zijn op de bloemen. De helft van de hyacintenpopulatie staat op de Britse eilanden, de andere helft in Vlaanderen, Wallonië en het noorden van Frankrijk. De hyacinten groeien alleen op oude bosbodems waar genoeg voedsel in de grond zit en alleen als het warm genoeg is. Een paar dagen per jaar toveren ze onze bossen om in een paars wonderland.

Club Brugge

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Het leven zoals het is: in quarantaine met Brandon Mechele

Het leven zoals het is: in quarantaine met Brandon Mechele

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Charles De Ketelaere tekent bij tot 2023

Charles De Ketelaere tekent bij tot 2023

NIEUW
03:04
Geselecteerd Speelt nu af

Lockdown met Mats Rits (Club Brugge)

Lockdown met Mats Rits (Club Brugge)

NIEUW
02:07
Geselecteerd Speelt nu af

Zo ziet de dag van spoedarts Roos Vormer eruit

Ten huize Ruud Vormer zijn de rollen omgedraaid. Deze weken loopt niet de middenvelder van Club Brugge in de schijnwerpers maar wel zijn echtgenote Roos America. De Nederlandse (34) is afgestudeerd als spoedarts in Dordrecht en werkt nu al enkele jaren op de spoedafdeling van het Maria Middelares in Gent. Voorop in de strijd tegen corona. Aan de sociale media-cel van Club Brugge toont ze hoe een dag in haar leven er momenteel uitziet. Zo zien we de aparte zone waar mogelijke coronapatiënten op de spoeddienst opgevangen worden, maar maken we ook kennis met de ‘George Clooney’ van de afdeling. En na haar werkdag is er opnieuw Vormer, die als de perfecte ‘Henny Huisman’ havermoutpannenkoeken maakt en hun drie kindjes opvangt.

NIEUW
02:30
Geselecteerd Speelt nu af

Een dag in het 'lockdown-leven' van Charles De Ketelaere

Uploaded by MyChannels

NIEUW
02:56
Geselecteerd Speelt nu af

Het leven zoals het is: in quarantaine met Hans Vanaken

Uploaded by MyChannels