"Hang het kleine kind niet uit, Hein"

14 mei 2018

Onze centrale gast in VISTA!: Henk Houwaart. De 72-jarige Hagenees heeft het natuurlijk over zijn grote liefde, de kersverse kampioen Club Brugge. De ex-speler en trainer van blauw-zwart hoopt dat Club een topkeeper haalt om volgend seizoen een goed figuur te slaan in de Champions League en heeft het ook over de opvallende vete tussen Hein Vanhaezebrouck en Ricardo Sa Pinto. “Hein moet dat niet doen”, aldus Houwaart. “Drie jaar geleden was Vanhaezebrouck anders dan hij nu is. Nu kijkt hij te veel naar randzaken die negatief zijn... Laat die Sa Pinto toch met rust. Nu blijven ze elkaar maar zwart maken. Wat heb je daar allemaal aan? We zijn toch grote mensen. Ga het kleine kind niet uithangen, maar geef elkaar de hand en ga samen wat eten en drinken.”

Alle afleveringen

40:31

De Camargo over KV Mechelen: “Ze horen niet thuis in 1B”

De centrale gast deze week is Igor De Camargo. De 35-jarige spits, ex-Rode Duivel, verschafte vorige vrijdag met KV Mechelen zekerheid over de eersteperiodetitel in 1B.
43:14

“Onze Belgische competitie is een opleidingscompetitie.”

Ook de Jupiler Pro League kwam ter sprake in de tiende aflevering van onze voetbalwebcast VISTA!. Volgens Chris Van Puyvelde, de man die als technisch directeur van de voetbalbond een belangrijke rol speelde in het succes van de Rode Duivels, geniet onze nationale competitie toch van bepaald aanzien binnen de Europese voetbalbond UEFA.
40:12

“Tussen de regels zegt Hein: Club heeft een beter publiek.”

Centrale gast in onze voetbalwebcast VISTA! deze namiddag was Stijn Stijnen, de trainer van Patro Eisden Maasmechelen, het huidige nummer zes in tweede amateur VFV B. Tussen 2000 en 2011 goed voor 156 wedstrijden onder de lat bij Club Brugge. Met ook Marc Degryse, analist van Het Laatste Nieuws, en Stephan Keygnaert, ging het naast de Europese kansen van Club woensdag bij Atlético Madrid ook over de dramatische vorm van Anderlecht.
53:30

“Genk moet de ambitie hebben om kampioen te spelen”

VISTA! In onze voetbalwebcast VISTA! kon er niet naast de nieuwe zege van Genk bij Cercle Brugge gekeken worden. Glen De Boeck, die als trainer van KV Kortrijk de centrale gast was en met zijn ploeg Genk al op 3-3 hield in het Guldensporenstadion, is net als Proximus Sports-analist Wesley Sonck en Stephan Keygnaert, Chef Voetbal van het Laatste Nieuws, zwaar onder de indruk. “Met deze kern moet Genk de ambitie hebben om kampioen te spelen”, vindt De Boeck.
48:12

Michael Verschueren, belangrijk bij Anderlecht én Europa

Met de start van de Champions League op dinsdag en woensdag en de Europa League op donderdag doen de Europese clubcompetities deze week hun intrede. Wie beter dan Michael Verschueren, naast lid van de raad van bestuur van Anderlecht ook bestuurslid van de UEFA Club Competitions SA en de European Club Association (ECA), om als centrale gast te fungeren in de zevende seizoensaflevering van VISTA!
41:18

Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete in VISTA!

Vandaag zijn we alweer toe aan de zesde aflevering van VISTA!, de voetbalwebcast van Het Laatste Nieuws in samenwerking met Proximus Sports. De centrale gast is dit keer niemand minder dan Birger Verstraete. De middenvelder van AA Gent had het over zijn selectie voor de Rode Duivels.
51:54

VISTA! met Vincent Mannaert

De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League zit erop, hoog tijd om er in de vijfde aflevering van onze voetbalwebcast VISTA! op terug te blikken met Vincent Mannaert. De manager van Club Brugge had het onder meer over de knappe winst van zijn ploeg tegen Anderlecht, over spits Wesley, die oorspronkelijk geschorst was voor de topper maar uiteindelijk toch speelde en uitblonk en coach Ivan Leko, die een aanbieding kreeg van een ploeg waarbij hij “drie keer meer kon verdienen dan bij Club.”
48:24

VISTA! met Aimé Anthuenis

In onze wekelijkse voetbaltalkshow VISTA! ontvingen we vandaag Aimé Anthuenis (74), naast gewezen bondscoach ook ex-trainer van onder andere Lokeren, Genk en Anderlecht - clubs die het voorbije voetbalweekend, al dan niet in positieve zin, domineerden. Ook aanwezig in de vtm-studio’s waren Marc Degryse en Stephan Keygnaert, respectievelijk analist en chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Niko Lainé van Proximus Sports modereerde de vierde aflevering van ons tweede seizoen.
45:45

Sinan Bolat: "Er is interesse van bepaalde clubs"

Vista! over de 2de speeldag van de Jupiler Pro League met Sinan Bolat

Vergelijkbare shows