Screentime

NIEUW
03:35
Geselecteerd Speelt nu af

Vervelende collega’s en kapot internet

Regisseur Jan Verheyen heeft de legendarische BRT-reeks 'De Collega's', die exact veertig jaar geleden op het scherm kwam, in een nieuw en modern jasje gestoken. En daar hoort ook een gloednieuwe cast bij. Onder anderen Ben Segers, Veerle Dobbelaere, Tatyana Beloy en Mathias Vergels vertolken enkele collega’s-ambtenaren die een nieuw diensthoofd krijgen. Ook enkele anciens uit de serie ‘De Collega’s’, onder wie Nora Tilley, René Verreth, Jaak Van Assche, Tuur De Weert en Johny Voners, spelen een gastrol in de film. Verder heeft Eline het ook over Wreck It Ralph.

NIEUW
03:59
Geselecteerd Speelt nu af

Apocalyptisch steampunk en de terugkeer van Asterix & Obelix

Deze week heeft Eline De Munck het over de apocalyptische wereld van ‘Mortal Engines’. Peter Jackson heeft duidelijk iets met trilogieën. Na de razend populaire verfilmingen van ‘The Lord Of The Rings’ en ‘The Hobbit’ boog de man zich nu over de boekenreeks ‘Mortal Engines’. Hij doet dat dit keer niet als regisseur, maar als producer en scenarist. Het duurde maar liefst 10 jaar om deze film te maken, die het verhaal brengt van een dystopische toekomst waarin steden rondtrekken op wielen, op zoek naar brandstof en kleinere steden om te veroveren. De film volgt Tom Natsworthy, die per ongeluk betrokken raakt bij de moordpoging van de illustere Hester Shaw op Thaddeus Valentine (Hugo Weaving). De twee worden uit het rijdende Londen gegooid en moeten het alleen zien te rooien in een verwoeste wereld. En verder heeft Eline het ook over vrolijkere zaken: de nieuwe ‘Asterix & Obelix’-film.

NIEUW
01:51
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment: The Girl in the Spider's Web

Maak snel kennis met de eerste verfilming van de wereldwijde bestseller geschreven door David Lagercrantz: The Girl in the Spider's Web

NIEUW
02:47
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment - Beautiful Boy

Maak kennis met de eerste Engelstalige film van Felix Van Groeningen: Beautiful Boy

NIEUW
00:53
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment: de cameo's van Stan Lee

Stan Lee heeft ons verlaten dus wij hebben een overzicht gemaakt van zijn cameo's.

NIEUW
04:29
Geselecteerd Speelt nu af

The Grinch en Robin Hood stelen deze week in Screentime

Hou je tassen en persoonlijke spullen dicht bij je, want er wordt deze week heel wat gestolen in de bioscopen. Om te beginnen trekt ‘The Grinch’ naar de zalen met één duidelijke boodschap: hij háát Kerstmis. Zijn oplossing voor dat probleem? De volledige feestdag stelen... Dan is er ook nog Robin Hood, die het iets anders aanpakt. Naar goede traditie steelt hij van de rijken en geeft hij aan de armen, maar toch krijgt deze nieuwe Robin een fris nieuw jasje.

Filmreportages

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Film Fest Gent opent met regenboogloper voor de film 'Girl'

Geen rode maar wel een regenboogloper bij de opening van het 45ste Film Fest Gent, waar zeven zalen werden afgehuurd voor de Belgische première van ‘Girl’.

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Op de première van ‘Niet Schieten’: de aftermovie

‘Niet Schieten’, de nieuwe film van Stijn Coninx, ging deze week in première. We namen polshoogte bij de aanwezige acteurs en merkten dat de prent niemand onberoerd achterliet.

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Niet Schieten: “feiten zijn gruwelijk, maar geen horrorfilm”

De première van ‘Niet Schieten’ gisteravond was de bekroning van een intussen al zeven jaar durende samenwerking tussen regisseur Stijn Coninx (61) en David Van de Steen (42). Hij verloor zijn ouders en zus bij een overval van de Bende van Nijvel. De prent legt het leed van de slachtoffers pijnlijk bloot. “Maar ik wilde geen horrorfilm.”

NIEUW
05:22
Geselecteerd Speelt nu af

“A Simple Favor” met Anna Kendrick in de hoofdrol

Onze reporter Kristien Morato maakte samen met Blake Lively cupcakes terwijl ze vertelde over de mysterieuze film “A Simple Favor” die vanaf vandaag bij ons in de zalen is. Ook Anna Kendrick speelt een hoofdrol en was heel blij dat ze met regisseur Paul Feig mocht samenwerken.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

“Als dit misgaat, kan ik recht naar de reanimatietafel"

Dit weekend werden de laatste scènes van de eerste Vlaamse duikbootfilm ‘Torpedo’ ingeblikt. Onder andere Koen De Bouw en Sven De Ridder trokken daarvoor naar Malta. Daar acteerden ze op een replica van een duikboot. Niet altijd makkelijk, want de dagtemperaturen waren er erg warm. Toch was het voor Koen De Bouw een verademing na de opnames van de scènes binnenin de boot, die elders in een studio werden opgenomen. Hij windt er geen doekjes om: “Als er iets mis was gegaan, had ik op de reanimatietafel gelegen.” Een unieke blik achter de schermen.

NIEUW
01:56
Geselecteerd Speelt nu af

Backstage bij 'De Dag': Jonas Geirnaert lyrisch over kasten

Op zaterdag 8 september konden bioscoopganger op het Filmfestival van Oostende een héle dag kijken naar alle afleveringen van ‘De Dag’, een serie geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Een heuse bingewatch-marathon dus, en daar hoorden natuurlijk goodies bij. Die werden dan weer gekeurd door acteur Jelle De Beule.

Filmtrailers

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Channing Tatum speelt een yeti in ‘Smallfoot’

Channing Tatum (38) zorgde begin april voor een verrassing van formaat toen hij aankondigde dat hij na negen jaar van zijn ‘Step Up’-tegenspeelster Jenna Dewan (37) ging scheiden. Sindsdien bleef het stil. Tot nu, want Tatum leende zijn stem aan de yeti Migo in de nieuwe animatiefilm ‘Smallfoot’.

NIEUW
01:59
Geselecteerd Speelt nu af

De eerste beelden van ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’

Vanaf 24 oktober kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’, waarin Jan Decleir nog eens in de huid van zijn meest beroemde rol kruipt (voor kinderen dan toch). Hij moet samen met zijn trouwe Piet zijn onschuld bewijzen wanneer de hele stad denkt dat hij verantwoordelijk is voor nachtlawaai. De regie van de film is in handen van Stijn Coninx en Hugo Matthysen schreef het scenario, en hier bij ons kan je alvast exclusief de eerste trailer bekijken.

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: City of Lies

Meer dan 20 jaar na de feiten is nog altijd niets geweten over de moorden op Biggie Smalls en Tupac, twee concurrerende rappers. Global Road Entertainment heeft zopas de eerste trailer vrijgegeven van ′City of Lies’, een verfilming van het boek ‘Labyrinth’ van auteur Randall Sullivan. De prent vertelt het verhaal van rechercheur Russell Poole, gespeeld door Johnny Depp, die de zaak probeerden op te lossen. De trailer verscheen op de dag dat Biggie Smalls 46 jaar zou zijn geworden.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: Mowgli

De eerste trailer van de film 'Mowgli' is uit.

NIEUW
02:25
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: 'The Happytime Murders'

De officiële trailer van ‘The Happytime Murders’, de nieuwe film van Brian Henson, is onlangs uitgekomen.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

The Meg

Een onderzoeksduikboot - onderdeel van een internationaal diepzee-observatieprogramma - wordt aangevallen door een enorm wezen waarvan werd gedacht dat deze was uitgestorven. De duikboot met de bemanning ligt nu op de bodem van de oceaan, met de bemanning gevangen. Onder flinke tijdsdruk wordt de ervaren diepzeereddingsduiker Jonas Taylor ingeschakeld, om de bemanning te redden van de enorme prehistorische 25 meter lange haai, bekend onder de naam megalodon.

Interviews

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Jude Law: “Ik heb de rol van Perkamentus direct aangenomen”

Fans keken er al een tijdje naar uit, maar het is het zover: Jude Law (45) doet zijn intrede in de vijfdelige spin-off van Harry Potter. De Britse acteur kruipt in ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ in de huid van de jonge Perkamentus, die magizoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) en zijn beesten naar Parijs stuurt om de ontsnapte Grindelwald (Johnny Depp) te pakken te krijgen. Law moest niet lang nadenken toen J.K. Rowling en regisseur David Yates aan zijn deur stonden met een wel erg aantrekkelijk aanbod: “Ik had de rol van Perkamentus al aangenomen nog voordat ik het script had gelezen.”

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

Jack Black: “Geloof me, het was best eng op de set”

In de bioscoop kan je gaan kijken naar ‘The House With A Clock In Its Walls’, een fantasyfilm met Jack Black, Cate Blanchett en de jonge Owen Vaccaro in de hoofdrollen. Wij mochten de twee mannelijke acteurs interviewen en vroegen hen de kleren van het lijf over de film en Hollywood in het algemeen.

NIEUW
02:25
Geselecteerd Speelt nu af

Ryan Gosling speelt Neil Armstrong in ‘First Man’

Onze afspraak met Ryan Gosling gaat voor één keer niet door in een poepchic hotel in Beverly Hills of New York, maar wel in Florida, recht tegenover het imposante lanceerplatform van het Kennedy Space Center. Geen toeval, natuurlijk. Hier werd één van de belangrijkste scènes van ‘First Man’ ingeblikt: de lancering van de Saturnus V-raket die in de nacht van 20 op 21 juli 1969 geschiedenis zou schrijven.

NIEUW
02:30
Geselecteerd Speelt nu af

Op de set van ‘Bad Times At The El Royale’

Onze vrouw in Hollywood, Kristien Gijbels, kreeg de kans om samen te zitten met de cast van ‘Bad Times At The El Royale’. Zij waren vooral onder de indruk van de gigantische set.

NIEUW
04:30
Geselecteerd Speelt nu af

Timothée Chalamet schittert in ‘Beautiful Boy’

Hij sloeg vorig jaar iedereen met verstomming met zijn vertolking in ‘Call Me By Your Name’, waarvoor hij ook een Oscarnominatie kreeg. Sindsdien is Timothée Chalamet een rijzende ster in Hollywood. Regisseur Felix Van Groeningen gaf hem zelfs de hoofdrol in ‘Beautiful Boy’.