Onze natuur

NIEUW
02:24
Geselecteerd Speelt nu af

Wat leren we van de autopsie van de aangereden wolf?

Het verkeer eiste de laatste weken een zware tol in het Belgische wolvenlandschap. Op tien dagen tijd werden twee Limburgse wolvenwelpen, dochters van August en Noëlla, aangereden in Limburg. De wolvinnen kwamen terecht op de snijtafel van het INBO in Geraardsbergen. Wetenschappers willen meer te weten komen over de gezondheidstoestand van de dieren en verzamelen stalen als referentiemateriaal voor de toekomst. In deze video krijg je een unieke kijk achter de schermen van de eerste autopsie, op het wolvenjong dat op vrijdag 9 oktober dood werd aangetroffen. Ondertussen is ook het tweede wolvenjong onderzocht, dat iets zwaarder bleek en al een duidelijk een wintervacht had ontwikkeld.

NIEUW
01:03
Geselecteerd Speelt nu af

Europese bidsprinkhaan plant zich voort in Limburg

Vorig jaar is de Europese bidsprinkhaan ontdekt in Limburg en blijkbaar hebben die het naar hun zin omdat dit jaar ook weer enkele jongen geboren zijn. Beelden gemaakt door Frank Resseler (Dekijkhut) in opdracht van het KBIN

NIEUW
02:14
Geselecteerd Speelt nu af

Op zoek naar burlende edelherten met Swarovski Optik

Wij gingen samen met Swarovski Optik op zoek naar burlende edelherten! Ardennenkenner Frank Descamps legt ons uit waar en wanneer je de beste kans maakt om de bronst mee te maken. De kijkers van Swarovski Optik brachten de dieren nog dichterbij.

NIEUW
00:24
Geselecteerd Speelt nu af

Stem nu op jouw Belgische Big Five!

Aan de andere kant van de wereld oogt het gras groener, mysterieuzer en indrukwekkender, maar dat lijkt alleen maar zo. Want wie door z’n eigen raam naar buiten kijkt, merkt al snel dat wat er zich in onze Belgische natuur afspeelt minstens even fascinerend is. Welke vijf inheemse dieren ontroeren en verbazen jou het meest? Stem en beslis mee welke dieren deel uitmaken van onze eigen Belgische Big Five. Stemmen kan t/m woensdag 7 oktober. Breng jouw stem uit op onzenatuur.be/artikel/stem-op-jouw-belgische-big-five

NIEUW
01:22
Geselecteerd Speelt nu af

Het favoriete standje van de tijgerslak

Tijgerslakken kunnen wel uren de passie bedrijven. Ze zijn hermafrodiet - tegelijk man en vrouw - en kunnen dus erg creatief zijn tussen de lakens.

NIEUW
00:55
Geselecteerd Speelt nu af

Nazomerende zeehonden in Oostende

Social distancing is bij zeehonden een tweede natuur: na hun solo-jacht in zee komen ze op het strand van Oostende met gepaste afstand uitrusten.