Actua

De Zeven Vragen

23:43

Dalle: "Het advies blijft: 1 hobby per kind"

Zaterdag zie je op HLN opnieuw een aflevering van ons online programma ‘De Zeven Vragen’. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Benjamin Dalle, Vlaams minster van Media, Jeugd en Brussel (CD&V).

21:51

"Ik had die buitenbubbel van 10 niet terug naar 4 gebracht"

Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Raoul Hedebouw, fractieleider van de PVDA-fractie in de Kamer.

24:32

De Bleeker: "Er komen geen coronabelastingen, beloofd"

Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Eva De Bleeker (Open Vld), staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. Heb je zelf een vraag? Stuur ze dan in via onderstaand formulier.

26:29

Rutten: "Ik sta nog altijd achter mijn keuze voor Sihame"

Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Gwendolyn Rutten, burgemeester van Aarschot, Vlaams parlementslid en gewezen voorzitter van Open Vld.

23:13

"Ik heb ook schrik voor een economische crisis hierna"

Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Vincent Van Peteghem (CD&V), vicepremier, minister van Financiën en burgemeester van De Pinte. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.

23:50

Theo Francken: "Het zijn mijn dagen van twijfel en pijn"

Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Theo Francken, N-VA-Kamerlid, burgemeester van Lubbeek en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

2:06

Dieven doen zich voor als verpleegsters

De twee vrouwen doen zich voor als verpleegsters en bellen aan bij oudere mensen. Ze zeggen dat ze een coronatest komen afnemen en beroven de mensen. Zo ging het ook bij Josette (84) uit Tongeren. De verpleegsters belden aan op vrijdag 17 juli.

10:26

FAROEK - Verkrachting Kraainem

.

3:12

FAROEK - Halsketting Antwerpen

Een dief knoopt een gesprek aan met een vrouw. Voor ze het weet, trekt de dief haar halsketting af en gaat hij ermee lopen.

6:19

FAROEK - Bankdirecteur Crelan Hombeek

Uploaded by MyChannels

1:05

FAROEK - Inbraak Ham

Uploaded by MyChannels

17:52

FAROEK - Dubbele moord Sint-Niklaas

.

Nieuws Video

0:43

Minstens 8 doden na schietpartij op Russische universiteit

Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Volgens de Russische onderzoekscommissie zijn minstens acht mensen om het leven gekomen, anderen raakten gewond.

1:23

Werfkraan valt op straat in Vorst: 3 arbeiders gewond

Een werfkraan zonder bestuurder is maandagochtend omgevallen op de Steenweg op Alsemberg. Daarbij zijn drie arbeiders zijn licht gekwetst geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer.

4:42

Vlaamse over vulkaanuitbarsting in La Palma

Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. De Vlaamse Anne Van Den Eede woont vlak bij de vulkaan.

0:57

Frankrijk zegt ontmoeting met Britse defensieminister af

Frankrijk heeft een ontmoeting tussen zijn minister van Defensie, Florence Parly, en haar Britse collega Ben Wallace afgezegd. Een bron binnen het Franse ministerie meldt deze nacht aan persbureau AFP dat de ontmoeting, die voor deze week in Londen op de planning stond, niet doorgaat. Het Britse ministerie van Defensie zei het bericht te kunnen bevestigen noch ontkennen.

1:29

Vulkaanuitbarsting op Spaans eiland La Palma

Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte.

1:49

Treinverkeer verstoord tussen Antwerpen en Mechelen

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen is vanmorgen zwaar verstoord. Dat komt door een persoonsongeval ter hoogte van het station Kontich-Lint, laat Dimitri Temmerman van de NMBS weten.

Het Laatste Woord

2:35

Het Laatste Woord: Beïnvloeden Russen verkiezingen?

Uploaded by MyChannels

2:23

Het laatste woord: Waarom moeten we tot ons 67ste werken?

In ‘Het Laatste Woord’ blikt Noël Slangen, politiek analist voor VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws, elke dag terug op het belangrijkste politieke nieuws van vandaag. Bart De Wever zei vanmiddag dat hij de pensioenleeftijd nog wil optrekken. Hoe zit dat met de andere partijen? Welke partij wil wat? Noël Slangen legt het uit.

1:55

Het Laatste Woord: Waarom zijn er zoveel kandidaat-premiers?

In ‘Het Laatste Woord’ blikt Noël Slangen, politiek analist voor VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws, elke dag terug op het belangrijkste politieke nieuws van vandaag. Een vraag die veel mensen zich de laatste tijd stellen: waarom zijn er nu zoveel kandidaat-premiers? Noël Slangen probeert een antwoord te geven.

De Vraag

0:10

De bestickerde wagen komt uit de garage gereden

De bestickerde wagen komt uit de garage gereden

15:25

Waarom krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

Waarom krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

2:08

"Bang voor slechte score" - Annick Lambrecht

Het Standpunt - Annick Lambrecht

1:40

Moeten we de senaat afschaffen?

We vroegen de lijsttrekkers wat volgens hen de toekomst van de senaat is.

1:59

Moet er een taks op plastic komen?

De vraag - moet er een taks op plastic komen?

2:27

Wie moet onze volgende premier worden?

Wie zal na 26 mei onze federale eerste minister worden? Op dit moment valt daar alleen nog maar over te speculeren, maar de partijen speculeren alvast graag mee. Wie duwen zij naar voren, of zijn er meerdere kandidaten binnen één partij?

Het Standpunt

3:04

We moeten kerncentrales in België langer open houden

Wij leggen de 7 partijvoorzitters enkele dilemma's voor in aanloop naar de verkiezingen

3:29

Gevangenen moeten hun straf altijd volledig uitzitten

Wij leggen de 7 partijvoorzitters enkele dilemma's voor in aanloop naar de verkiezingen

3:22

Bezoek aan de huisarts volledig gratis voor iedereen

Wij leggen de 7 partijvoorzitters enkele dilemma's voor in aanloop naar de verkiezingen

3:09

Laagste pensioenen verhogen door hoogste te verlagen

Wij leggen de 7 partijvoorzitters enkele dilemma's voor in aanloop naar de verkiezingen

3:21

Bevoegdheden als klimaat of mobiliteit naar Belgisch niveau?

Wat zeggen onze 7 partijvoorzitters over deze stelling? "Bevoegdheden zoals klimaat of mobiliteit moeten terug naar het Belgisch niveau"

4:29

Kinderen van uitgewezen asielzoekers mogen opgesloten worden

Wij leggen de 7 partijvoorzitters enkele dilemma's voor in aanloop naar de verkiezingen

Het Debat

2:39

Het Debat: Ligt de lat in ons onderwijs te laag?

In het nieuwe PISA-onderzoek vallen de Vlaamse leerlingen voor leesvaardigheid voor het eerst uit de top-10 van de OESO-landen. Vlaamse 15-jarigen scoren ook slechter voor wiskundige geletterdheid en wetenschappelijke geletterdheid dan bij vorige PISA-onderzoeken. Ligt de lat in ons onderwijs te laag?

1:55

Het debat: moet er een maximumprijs zijn voor medicatie?

Het debat: moeten we farmabedrijven maximumprijzen opleggen voor geneesmiddelen?

2:42

Het Debat: moet de pedagogische tik verboden worden?

Het Debat: moet de pedagogische tik verboden worden?

3:09

Het debat: Wat vinden onze jeugdspelers van racisme?

Uploaded by MyChannels

2:49

HET DEBAT: moet de regering werk maken van kilometerheffing?

CD&V heeft in de gesprekken voor de opmaak van een Vlaams regeerakkoord de slimme kilometerheffing weer op tafel gelegd. De heffing moet volgens de partij op zijn minst worden ingevoerd voor lichte vrachtwagens. Daarnaast moet de voorbereiding starten om ze ook voor personenwagens van de grond te krijgen. Transporteconomen pleiten al langer voor zo’n heffing en kwamen deze week zelfs met het idee van een “superslimme kilometerheffing”. Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

1:59

Moet ons land kinderen van IS-strijders terughalen?

België heeft een principieel akkoord gesloten met de Koerdische autoriteiten over het overbrengen van zes kinderen van IS-strijders uit Syrische gevangenkampen. Wat denk jij? Moeten we deze kinderen redden of vormen ze een te groot gevaar voor onze samenleving?

Trending

0:49

Vinderhoute opening school

Vinderhoute school

2:38

Loredana (24) schrijft frustratie van zich af in coronalied

Uploaded by MyChannels

0:15

Code van Coppens: de allereerste escaperoom op papier

Uploaded by MyChannels

0:59

Newscity Academy

Uploaded by MyChannels

0:09

Spelletje tijdens corona

Creativiteit in tijden van corona.

LIVE

Speech Kris (INTERNE STREAM)

Speech Kris

2:45

Jonge schutter valt Russische universiteit binnen

Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Volgens de Russische onderzoekscommissie zijn minstens acht mensen om het leven gekomen, anderen raakten gewond. Carolien van Nunen geeft uitleg.

0:33

paling Baasrode

paling Baasrode

0:25

Bestuurder (26) kritiek na zwaar ongeval in Oedelem

In de Hoogstraat in Oedelem is zondagnacht een bestuurder levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval.

1:00

Brand op dakappartement in Mechelse Bleekstraat

Brand op dakappartement in Mechelse Bleekstraat

0:30

Auto knalt op vlasmachine in Pittem.

Auto knalt op vlasmachine in Pittem.

0:13

Ongeval rondpunt Wommelgem

Ongeval rondpunt Wommelgem

Reeks verkiezingen lijsttrekkers

Blijf als eerste op de hoogte van het nieuws binnen de landsgrenzen
0:47

Na 9 jaar begint proces over treinramp in Buizingen

Op 15 februari 2010 reed een stoptrein frontaal op een IC-trein. Het ongeval kostte het leven aan 19 mensen, terwijl minstens 310 personen gewond raakten. Het proces over de treinramp in Buizingen zal vandaag ingeleid worden voor de Brusselse politierechtbank. In dit video-overzicht bekijken we waar het proces nu eigenlijk over gaat.

2:12

Dag op dag: 14 doden bij gasexplosie in Luik

Op 27 januari 2010 vindt er een ontploffing plaats in het centrum van Luik. Die ontploffing wordt veroorzaakt door een gaslek. Overal liggen brokstukken en scherven. Alleen de gevels van de twee rijhuizen staan nog recht, tot ook die instorten. Er sterven die nacht veertien mensen, twintig anderen worden gewond vanonder het puin gehaald.

1:10

Video Wim

Regio video van Wim De Smedt

0:47

Bart De Wever welke leider inspireert u

Bart De Wever welke leider inspireert u

1:08

John Crombez over migratie

John Crombez over migratie

2:00

Zuhal Demir over hoefddoeken in scholen

Zuhal Demir over hoefddoeken in scholen