NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Dag op dag: de aanslagen van 9/11

Exact 18 jaar geleden was de VS het doelwit van terroristische aanslagen. Twee vliegtuigen crashen in de WTC-torens in New York. Ook twee andere vliegtuigen worden gekaapt. 11 september 2001 gaat de geschiedenis in als een gitzwarte dag. Niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor de hele wereld.

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Zwangere bruid sterft op weg naar altaar

In de Braziliaanse stad São Paulo heeft zich afgelopen weekend een drama voltrokken op een huwelijk. De zeven maanden zwangere Jessica Guedes (30) was zaterdag op weg naar de kerk om haar jawoord te geven aan de man van haar leven, toen ze zich opeens onwel voelde.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Is Tshisekedi wel legitiem verkozen?

Congolese president Félix Tshisekedi is voor drie dagen in België. Zijn bezoek zou de relaties tussen Congo en België weer moeten normaliseren. Na zijn toespraak beanwoordde hij kort onze vragen. Hij vertelt onder andere dat hij zich erg gesteund voelt door België. Maar op de vraag of hij wel legitiem is gekozen geeft hij kort antwoord.

NIEUW
00:54
Geselecteerd Speelt nu af

Vissers halen hopen plastic uit hun vangst

Een groep vissers was trots op hun vangst in de Bahamas tot ze zagen wat er in de keel van de gevangen tandbaars zat. Ze haalden er zeker drie grote plastic zakken uit. En er zat zelfs nog meer plastic in de maag van de vis. De baars had zoveel plastic ingeslikt dat hij niet werd meegenomen aan land omdat hij niet gezond genoeg was. Volgens de klimaatgroep Clean Ocean Project is het dringend tijd om het probleem aan te pakken.

NIEUW
00:51
Geselecteerd Speelt nu af

Brandweerwagen kantelt tijdens demonstratie

Hongaarse reddingsdiensten geven een demonstratie voor studenten om de gevolgen van rijden onder invloed aan te tonen. Wanneer de brandweerwagen zich naar een brandend voertuig begeeft, loopt het mis. De wagen begint met hoge snelheid aan de simulatieoefening. Hij staat eerst op twee wielen en valt vervolgens op zijn zij. Drie brandweerlieden raakten gewond bij het ongeval.

NIEUW
01:15
Geselecteerd Speelt nu af

Obama en Greta Thunberg geven 'vuistje'

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is momenteel in de Verenigde Staten. Ze neemt er deel aan enkele klimaatmarsen in Washington en New York. In Washington ontmoette ze ook Barack Obama. Hij noemt Thunberg ‘een van de grootste verdedigers van onze planeet’. De voormalig president van Amerika sloot het gesprek af met een vuistje.

NIEUW
03:35
Geselecteerd Speelt nu af

Club begint met een gelijkspel aan CL-campagne

Zonde. De kansen waren er, de goals ontbraken. Club laat na zich te belonen na een volwassen match. Voordeel Galatasaray in de strijd om de derde plaats.

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

Ex-voetballer Fernando Ricksen verliest de strijd tegen ALS

Fernando Ricksen is vandaag op 43-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer leed sinds 2013 aan de spierziekte ALS. Ricksen begon zijn carrière bij Fortuna Sittard en speelde daarna voor AZ, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en nogmaals Fortuna Sittard. Hij kwam twaalf keer voor Oranje uit.

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

6-2 van RC Genk draait uit op regelrechte afgang

Ontluisterend. Beschamend. Naïef. Kiest u zelf maar het adjectief dat op de prestatie van RC Genk bij zijn rentree in de Champions League van toepassing is. Halfweg stond het in Salzburg 5-1, een regelrechte afgang.

NIEUW
07:10
Geselecteerd Speelt nu af

Interview: Clement blikt vooruit op confrontatie Galatasaray

De dag vóór de D-Day van Club. Philippe Clement ziet voldoende elementen om er een mooie Champions League-campagne van te maken

NIEUW
03:42
Geselecteerd Speelt nu af

Interview: Hans Vanaken klaar voor Galatasaray

Club Brugge-speler Hans Vanaken blikt vooruit op de Champions League-wedstrijd tegen het Turkse Galatasaray.

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

Kan KSV Roeselare faillissement nog afwenden?

De rechter velt donderdag een vonnis over het verzet dat KSV Roeselare aantekende tegen hun faillissement dat vorige week werd uitgesproken. Er zijn 147 schuldeisers bij Roeselare, 15 daarvan dagvaarden de club “Eind augustus hebben we een kapitaalsinjectie gekregen van 1,2 miljoen euro gekregen, het geld is er om de schulden te betalen”, pleitte hun advocaat.

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Nederland in de ban over decolleté van Koningin Máxima

Nederland raakt maar niet uitgepraat over de verschijning van koningin Máxima op Prinsjesdag. Ze verscheen in een robijnrode jurk met een 'gewaagde decolleté'. De halsuitsnijding zou niet naar koninklijke normen zijn. Daarnaast is het een groot contrast met voorbije jaren, waar Máxima steevast koos voor klassieke outfits die haar decolleté volledig verhulden. Via sociale media regent opmerkingen en grappen over de jurk.

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Acteurs van film Tolkien vertellen over opnames in België

Acteurs Lily Collins en Nicholas Hoult zijn te zien in de nieuwe film 'Tolkien'. De film gaat over het leven van de beroemde 'Lord Of The Rings'-schrijver J.R.R. Tolkien. Een deel van het verhaal werd opgenomen in België. De twee acteurs vertellen in een interview over hun ervaringen.

NIEUW
01:25
Geselecteerd Speelt nu af

Bruce Springsteen steunt Belgische hiv-campagne

Jonathan Bossaer kreeg tien jaar geleden, toen zijn leven perfect leek, te horen dat hij hiv-positief is. Zijn leven stortte in en hij belandde acht jaar lang in een zwart gat van drugs en alcohol. Tot hij besloot om zijn leven opnieuw in handen te nemen. Hij gebruikt zijn verhaal om anderen die met hiv leven een hart onder de riem te steken. Hij richtte Positively Alive op, een online campagne om het taboe rond hiv te doorbreken en om geld in te zamelen voor het onderzoek naar een genezingsmiddel. Daarvoor wist hij niemand minder dan Bruce Springsteen te strikken. Hij ontmoette de rockster op het strand in New Jersey. Springsteen was enthousiast over Positively Alive en nam een filmpje op met de boodschap "Say no to hiv stigma".

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Tepel Amber Heard zichbaar op Instagram

Amerikaanse actrice Amber Heard (33) postte een foto van zichzelf op Instagram waarop haar tepel te zien is. Gek genoeg heeft het socialemediaplatform de foto nog steeds niet gebannen en lijkt het dat ook niet van plan, terwijl andere vrouwentepels per direct verwijderd worden. Murielle Scherre van lingerielabel La Fille d’O bekritiseert Instagram. “Lieve Amber, ik ga in de toekomst altijd jouw tepel gebruiken om over foto’s van andere vrouwen te zetten, aangezien die van jou wél toegelaten wordt. Alle tepels zijn gelijk, maar sommige zijn blijkbaar meer gelijk dan andere.”

NIEUW
00:53
Geselecteerd Speelt nu af

VTM NIEUWS neemt afscheid van nieuwsanker Elke Pattyn

De VTM Nieuwsdienst en nieuwsanker Elke Pattyn hebben in onderling overleg besloten hun samenwerking te beëindigen. Elke Pattyn werkt sinds 2004 op de nieuwsdienst als journaliste en sinds 2013 als nieuwsanker.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Waar is het grote boek van Sinterklaas? - Officiële trailer

Uploaded by MyChannels

NIEUW
01:57
Geselecteerd Speelt nu af

Luk Alloo maakt van Bart Kaëll een metalzanger

In (h)ALLOOMEDIA maakt Luk Alloo van charmezanger Bart Kaell een echte metalzanger. Bart brengt met overtuiging een keiharde versie van "De Marie-Louise".

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

BV's stellen hun geknutselde piemels voor in Beste Kijkers

Uploaded by MyChannels

NIEUW
03:48
Geselecteerd Speelt nu af

Boer zkt Vrouw: Gerard maakt zijn eerste keuze

Uploaded by MyChannels

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Stan helpt Steffie om pestverleden van zich af te zingen

In Studio Stan helpt Stan Van Samang de jonge Steffie om haar pestverleden van zich af te zingen.

NIEUW
01:17
Geselecteerd Speelt nu af

Gina & Chantal: Patrick en Michel hebben een lijk te dumpen

Gina & Chantal: Patrick en Michel zitten met een groot probleem, een lijk en ze dumpen het dan maar in het kanaal

NIEUW
01:33
Geselecteerd Speelt nu af

Boy Jonas en Madonna Meskens. Oh, boy, wat een jaar!

Wat een Jaar houdt deze week halt in1983. Jonas Van Geel wordt Boy George en Nathalie Meskens transformeert in Madonna.

NIEUW
03:18
Geselecteerd Speelt nu af

Notre Dame: het gevecht tegen het vuur

Op 15 april 2019 verwoestte een brand een groot deel van de Notre Dame, het boegbeeld van Parijs. Het dak en de muren van de kathedraal raakten ernstig beschadigd, hoe is er toch zoveel mogelijk gered?

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is hoe dieren blijven drijven

Waardoor zijn sommige dieren zoveel beter in drijven dan wij? Eenden en otters blinken er in uit, maar varkens en honden moeten wat meer moeite doen om boven water te blijven. Hoe komt dat?

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Deze Duitse herdershond kampt met extreme angsten

De Duitse Herder Rusty wordt enorm onrustig wanneer zijn baasjes in het zwembad gaan. Cesar leert de hond dat ze niet bang hoeft te zijn voor het zwembad en leert haar erin te zwemmen.

NIEUW
02:51
Geselecteerd Speelt nu af

Waarom is het zo moeilijk een drone uit de lucht te halen?

Een drone hebben is tegenwoordig vrij normaal, maar er een uit de lucht halen is moeilijker dan je denkt.

NIEUW
02:40
Geselecteerd Speelt nu af

12 biggetjes verrassen Dr. Pol met onverwachte aandoening

Dr. Pol bezoekt een kleine boerderij waar twaalf biggetjes uit hetzelfde nest iets opmerkelijks gemeen blijken te hebben. Is de oplossing van Dr. Pol even verrassend?

NIEUW
02:34
Geselecteerd Speelt nu af

De slag om het Nederlandse schiereiland Walcheren

Onder Hitlers regime moest er voor Walcheren tot de laatste man gevochten worden. De Britten planden twee gelijktijdige aanvallen aan de kust, waarvoor de Canadezen voor afleiding moesten zorgen door de nauwe, zwaarbeveiligde toegangsweg tussen Walcheren en Zuid-Beveland aan te vallen.

Nieuw bij Qmusic

NIEUW
06:02
Geselecteerd Speelt nu af

"Ik heb die pesterijen omgezet in iets positiefs"

Uploaded by MyChannels

NIEUW
03:46
Geselecteerd Speelt nu af

Snelle - Reünie | Live bij Q

Snelle - Reünie

NIEUW
04:55
Geselecteerd Speelt nu af

"Het is ongelooflijk mooi om te zien hoeveel steun er is"

Mama Pia

NIEUW
02:38
Geselecteerd Speelt nu af

Suzan en Freek - Mee Naar Boven (Niels Destadsbader cover)

Uploaded by MyChannels

NIEUW
67:22
Geselecteerd Speelt nu af

De 10 meest gegoogelde vragen over Tim Van Aelst

De 10 meest gegoogelde vragen over Tim Van Aelst

NIEUW
01:40
Geselecteerd Speelt nu af

Een weekoverzicht in 100 hilarische seconden!

Uploaded by MyChannels

NIEUW
03:02
Geselecteerd Speelt nu af

De rol van 'Marcske' kostte Herman bijna het leven

Uploaded by MyChannels

NIEUW
00:35
Geselecteerd Speelt nu af

Het leven begint bij 40: Erwin Deckers over ambitie

Uploaded by MyChannels

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Het leven begint bij: Erwin Deckers over opnieuw radio maken

Ken jij de podcast van Sven & Anke al? 'Het leven begint bij 40', een inspirerende podcast voor iedereen die het soms benauwd krijgt bij het idee dat er voortaan een vier voor staat, maar ook voor iedereen die benieuwd is wat de volgende decennia in petto kunnen hebben. In deze nieuwe aflevering van 'Het Leven Begint Bij 40' vertelt ex - DPG Media - topman en creatieve radiomaker Erwin Deckers o.a. over zijn beslissing om te stoppen bij DPG Media, over de combinatie van werk en gezin, over asociaal zijn en over nieuwe deuren die open gaan.

NIEUW
00:56
Geselecteerd Speelt nu af

Het leven begint bij 40: Erwin Deckers over werk-gezin combo

Ken jij de podcast van Sven & Anke al? 'Het leven begint bij 40', een inspirerende podcast voor iedereen die het soms benauwd krijgt bij het idee dat er voortaan een vier voor staat, maar ook voor iedereen die benieuwd is wat de volgende decennia in petto kunnen hebben. In deze nieuwe aflevering van 'Het Leven Begint Bij 40' vertelt ex - DPG Media - topman en creatieve radiomaker Erwin Deckers o.a. over zijn beslissing om te stoppen bij DPG Media, over de combinatie van werk en gezin, over asociaal zijn en over nieuwe deuren die open gaan.

NIEUW
01:03
Geselecteerd Speelt nu af

Carl Schmitz heeft na 30 jaar weer haar!

Vanmiddag om 13u opende Carl Schmitz zijn radioshow met verrassend nieuws. Voor hij de eerste plaat van Carl werkt! op de luisteraars losliet, moest hij iets bekennen...

NIEUW
01:22
Geselecteerd Speelt nu af

Sven verrast Anke met 2 alpaca's in de Joe-studio

Het is vandaag 'world alpaca day' & Sven bracht als ultieme verrassing voor Anke twee snoezige alpaca's mee naar de studio. Cute, toch? De beestjes hebben ook direct hun territorium afgebakend...door pipi te doen op Sven zijn plekje in de studio!

Gaming

NIEUW
00:56
Geselecteerd Speelt nu af

Eden Hazard schittert op de cover van FIFA 2020

Eden Hazard is samen met Virgil van Dijk het gezicht op de cover van ’s werelds meest verkochte computerspel FIFA 2020.

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuwe Xbox verschijnt in 2020 mét Master Chief

Microsoft kondigt de opvolger van de huidige Xbox-generatie aan op de E3-conferentie in Los Angeles. Halo Infinite wordt de eerste game die volgend jaar verschijnt voor de nieuwe spelcomputer met de codenaam Project Scarlett. Opmerkelijk: het toestel zal ook "alle games van alle voorgaande Xbox-consoles afspelen".

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Game Boy viert dertigste verjaardag

Het is exact 30 jaar geleden dat de Game Boy op de markt kwam. Het logge ding met zwart-witscherm betekende een revolutie voor de videogames. Tetris brak dankzij de Game Boy door en ook de Mario- en Pokémon-reeksen waren grote successen. De draagbare spelcomputer ging bijna 120 miljoen keer over de toonbank.

NIEUW
01:09
Geselecteerd Speelt nu af

Gentse studio bouwt videogame over truckracen

Er zijn zo waanzinnig veel racegames op de markt dat het moeilijk wordt om nog het verschil te maken met wéér een nieuwe titel in dat genre. Maar met een officiële game waarin je met trucks kunt racen, in plaats van met racewagens, sneed de Gentse studio Neopica een nog onontgonnen niche aan.

NIEUW
00:56
Geselecteerd Speelt nu af

Computerspel kan helpen bij heropbouw Notre-Dame

Raar maar waar: het computerspel ‘Assassin’s Creed Unity’ uit 2014 zou kunnen helpen bij de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. De kerk werd maandag verwoest door een brand. Gameontwikkelaar Caroline Miousse ontwikkelde namelijk een zeer gedetailleerd digitaal model van de Notre Dame in de game.

NIEUW
01:34
Geselecteerd Speelt nu af

FIFA 20 verschijnt op 27 september met straatvoetbalmodus

FIFA 20 komt op 27 september uit en bevat voor het eerst sinds FIFA Street uit 2012 weer een straatvoetbalmodus. Daarin kunnen spelers bijvoorbeeld de bal via de muur ketsen. Ook zijn er verbeteringen op het gebied van bediening en ‘ball physics’.