Het vaccinatiecentrum blijft in Furnevent
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum blijft in Furnevent © Benny Proot

Zo liggen de kaarten in het vaccinatiecentrum Furnevent: “Vaccineren kan nog tot volgend voorjaar duren”

VeurneHet vaccinatiecentrum voor de inwoners van Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne blijft in Furnevent in Veurne. Sinds deze week wordt er elke werkdag halftijds geprikt. Het gekregen vaccin bepaalt wanneer je de uitnodiging voor de boosterprik ontvangt.

 1. Emma (13) wandelt 3.000 (!) kilometer voor haar zieke vriendinnetje: “Dat ze maar snel een geneesmiddel vinden”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Emma (13) wandelt 3.000 (!) kilometer voor haar zieke vriendinne­tje: “Dat ze maar snel een geneesmid­del vinden”

  Dat is pas echte vriendschap! Emma Vandaele uit Diksmuide heeft in 2021 samen met haar mama 3000 kilometer gewandeld. Dat deed ze voor haar vriendin Margot Willaert (12) die lijdt aan de longziekte pulmonale hypertensie. “Er is veel geld nodig voor het wetenschappelijk onderzoek naar die ziekte zodat ze een medicijn kunnen ontwikkelen. Ik wil er alles aan doen om daarbij te helpen”, klinkt Emma gemotiveerd. Het is niet de eerste keer dat ze voor Margot in de bres springt.
 2. Lerares (59) licht zeker 36 vrienden én eigen ouders op voor 175.000 euro... en dan loopt ze zelf in de val: “Toen ze dat besefte, is ze volledig ingestort”
  PREMIUM
  Veurne/Diksmuide

  Lerares (59) licht zeker 36 vrienden én eigen ouders op voor 175.000 euro... en dan loopt ze zelf in de val: “Toen ze dat besefte, is ze volledig ingestort”

  Een leerkracht van het Annuntiata Instituut in Veurne heeft haar eigen ouders voor 115.000 euro bestolen en minstens 36 vrienden en kennissen voor 60.000 euro opgelicht. Om haar slachtoffers te overtuigen, bedacht de Diksmuidse (59) op ziekteverlof een verhaal over leningen voor de school, waarbij ze riante winsten beloofde. Al het geld is verdwenen, want de oplichtster liep zélf in de val van vriendschapsfraudeurs op het internet. “Ik was depressief en leefde in een roes”, sprak Nele D. in de rechtbank. Ze riskeert drie jaar cel.
 1. “Depressie heeft mij het leven gegeven”: ‘Levende Boeken’ proberen taboes te doorbreken
  PREMIUM
  Poperinge, Diksmuide

  “Depressie heeft mij het leven gegeven”: ‘Levende Boeken’ proberen taboes te doorbreken

  “De eerste zelfmoordgedachten kwamen na het eerste jaar universiteit. Het werd steeds reëler, steeds logischer. De enige toekomst die ik had, was dat er geen toekomst was.” Deze getuigenis van Joke Dejonghe uit Diksmuide maakt deel uit van het project ‘Levende Boeken’, dat de Poperingse bibliotheek lanceert op 12 februari. Daarbij doen twaalf mensen hun verhaal om taboes te doorbreken.