AZ West Veurne zet alles op alles om een extra kinderarts te vinden.
Volledig scherm
AZ West Veurne zet alles op alles om een extra kinderarts te vinden. © Benny Proot

Ziekenhuis looft 15.000 (!) euro uit voor gouden tip die naar extra kinderarts leidt: “Tegen oktober moeten we twee pediaters vinden, of de anderen stoppen ook”

VeurneHet is alle hens aan dek bij het AZ West in Veurne, en dan vooral op de dienst pediatrie. Daar werken er slechts twee van de vier kinderartsen, maar zij dreigen ermee om de handdoek in de ring te werpen als er tegen oktober geen oplossing is gevonden. Daarom steekt de directie een stevige tand bij in zijn zoektocht: “Er ligt een beloning van 15.000 euro klaar voor wie de gouden tip geeft die naar een extra kinderarts leidt.”

  1. Trekker uitgebrand op terrein ruitertornooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichterlaaie”
    Lichtervelde/Leke/Klemskerke

    Trekker uitgebrand op terrein ruitertor­nooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichter­laaie”

    Langs de Grietestraat in Lichtervelde, op de grens met Torhout, is woensdagmorgen een vrachtwagen uitgebrand. Dat gebeurde op het terrein waar de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaatsvond. “Er was niks tegen te beginnen”, zegt chauffeur Geert Germonpré uit Leke. “Het enige wat we konden doen, was ons uit de voeten maken.”