Algemeen directeur Lieven Vermeulen, hoofdvroedvrouw An Decorte, zorgmanager Dirk Huyghe en verpleegkundig directeur Bert Cleuren op de dienst neonatologie.
Volledig scherm
Algemeen directeur Lieven Vermeulen, hoofdvroedvrouw An Decorte, zorgmanager Dirk Huyghe en verpleegkundig directeur Bert Cleuren op de dienst neonatologie. © Benny Proot

Zaterdag opendeur in nieuwe materniteit AZ West: ook de partner kan blijven slapen

Vanaf maandag kan je in AZ West in Veurne bevallen in de gloednieuwe materniteit. Zaterdagnamiddag staat een opendeur gepland. Grootste pluspunt is dat alle diensten rond bevallen zijn gecentraliseerd in één gang. De kamers zijn ruimer, zelfs de partner kan er blijven slapen.

0 reacties

 1. Wzc Wieltjesgracht zet in op buurtwerking met d’Oude Kapelle: “Het bruisend middelpunt in de buurt voor alle generaties”
  Ieper

  Wzc Wieltjes­gracht zet in op buurtwer­king met d’Oude Kapelle: “Het bruisend middelpunt in de buurt voor alle generaties”

  De naam d’Oude Kapelle verwijst naar de voormalige Onze Lieve Vrouw Gasthuiskapel, gelegen aan de Lange Torhoutstraat in Ieper. De kapel maakte deel uit van de Onze-Lieve-Vrouwgasthuis. Op de site bevindt zich nu het woon- en zorgcentrum Wieltjesgracht. “Sinds enige tijd is er steeds meer aandacht voor buurtgerichte zorg, een tendens waar ook Wieltjesgracht aan meewerkt”, zegt buurtzorgcoördinator Maddy Decroix. “Dat doen we bijvoorbeeld door het aanbieden van assistentiewoningen, warme maaltijden aan huis en dagopvang in Het Torrehof. Nu komt daar ook het buurthuis bij.”
 1. Man die ‘per ongeluk’ onder rokken van vrouwen filmde, kan op weinig begrip rekenen in hof van beroep: “Mijn ex-vrouw probeert me gewoon terug te pakken”
  Nieuwpoort/Veurne/Gent

  Man die ‘per ongeluk’ onder rokken van vrouwen filmde, kan op weinig begrip rekenen in hof van beroep: “Mijn ex-vrouw probeert me gewoon terug te pakken”

  Een 47-jarige man uit Nieuwpoort die beschuldigd wordt van voyeurisme is vrijdag voor het hof van beroep verschenen. De man had onder de rokken van heel wat vrouwen gefilmd. Hij werd aanvankelijk vrijgesproken omdat slachtoffers — volgens de Veurnse strafrechter— ontbloot moeten zijn om van voyeurisme te kunnen spreken. Het parket ging tegen deze beslissing in beroep.