Will Tura onthult trots zijn eigen standbeeld: “Mo vent toch, hoe is het mogelijk”

VeurneEen jaar later dan gepland, en op de valreep voor zijn 81ste verjaardag, is in Veurne het standbeeld van Will Tura onthuld. Voor de keizer van het Vlaamse lied was het een grote verrassing: hij had het beeld nog niet gezien. “Ik was altijd fier als ik in mijn geboortestad mocht komen zingen", glundert Will. Het werd voor de zanger een bijzondere dag, met gejuich bij zijn fans én een onverwachte hereniging.

 1. Nieuwpoortse delicatessenzaak eist 61.000 euro van stelende werknemer: moeder schiet al 10.000 euro voor
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort­se delicates­sen­zaak eist 61.000 euro van stelende werknemer: moeder schiet al 10.000 euro voor

  Een 30-jarige man uit Nieuwpoort heeft zijn werkgever, een delicatessenzaak in de kuststad, langdurig bestolen. Hijzelf spreekt van een bedrag van ongeveer 15.000 euro, zijn ex-werkgever eist maar liefst 61.000 euro terug via de rechtbank. C.V. stal naar eigen zeggen uit onvrede, omdat hij geen eindejaarspremie kreeg én omdat hij gokverslaafd was. De beklaagde ging op een gewiekste manier te werk.
 2. IN BEELD. Jawel, dit is een ‘bloemenaubergine’: weekend fleurige pracht tijdens Koket Koksijde, met steun van Gentse Floraliën
  PREMIUM
  Koksijde

  IN BEELD. Jawel, dit is een ‘bloemenau­ber­gi­ne’: weekend fleurige pracht tijdens Koket Koksijde, met steun van Gentse Floraliën

  Als je van bloemen, planten en lekker eten houdt, moet je dit weekend naar Koksijde. Tijdens de vierde editie van Koket Koksijde helpt voor het eerst het team van de Gentse Floraliën. ‘Bloemen met smaak’ is het thema, verwijzend naar de 75ste verjaardag van hotelschool Ter Duinen. Verwacht je aan prachtige feesttafels en een topstuk in de Kokpit van een Japanse floriste die met Belgische chrysanten werkt. Wij lichten vandaag al een tipje van de sluier.