Tim Graham/Getty Images
Volledig scherm
© Tim Graham/Getty Images

Vogelgriep vastgesteld bij bedrijf in Veurne: aanwezige pluimvee geruimd

Er is vogelgriep van het hoogpathogene type H5N1 vastgesteld op een commercieel pluimveebedrijf in Veurne, zo maakte het FAVV dinsdag bekend. Om een verdere verspreiding te voorkomen, wordt het nog aanwezige pluimvee geruimd. Daarnaast wordt er ook een beschermingszone van 3 kilometer rond het bedrijf ingesteld en een bewakingszone van 10 kilometer.

 1. Vincent scoort met zijn tattoos en optische illusies: “Zelfs Guns ’n Roses is klant”
  PREMIUM

  Vincent scoort met zijn tattoos en optische illusies: “Zelfs Guns ’n Roses is klant”

  De nieuwste creatie van Vincent Hocquet (51), tattoo-artiest en expert optische illusies, uit Koksijde is indrukwekkend. Op de rug van twintig mensen uit het hele land tatoeëerde hij een gestileerd design van een rennende hond, nam daarvan een foto en samen vormen ze een bewegende animatie. Maar het kan nog straffer. Vincents bekendste klant is Guns ’n Roses. Hoe vindt zo’n wereldband de weg naar het rariteitenkabinet van Vincent?
  Koksijde
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.