Ex-advocate Sabine W. uit Veurne, archieffoto 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-advocate Sabine W. uit Veurne, archieffoto 2015. © HLN

Vier jaar cel gevorderd voor advocate (58) die tot 270.000 euro stal van cliënten: “Verrijkt op de kap van mensen in collectieve schuldenregeling”

Veurne“Deze advocate heeft zich verrijkt op de kap van mensen met zware financiële problemen. Door mensen zoals zij verliest de maatschappij haar vertrouwen in justitie. Daarom vorder ik vier jaar cel.” Het openbaar ministerie was snoeihard voor de Veurnse ex-advocate Sabine W. (58), die maar liefst 270.000 euro ontvreemdde van haar cliënten. Ze moest dinsdag voor de strafrechter komen maar ging voor de vrijspraak. “Het was nooit de bedoeling om zich het geld definitief toe te eigenen. Ze is gewoon... slordig geweest.”

 1. “Altijd maar ‘ik moet’? Weg ermee”: West-Vlaamse schrijft doeboek om stress en burn-out aan te pakken, met de hulp van Sonja Kimpen
  PREMIUM
  Veurne

  “Altijd maar ‘ik moet’? Weg ermee”: West-Vlaam­se schrijft doeboek om stress en burn-out aan te pakken, met de hulp van Sonja Kimpen

  “Ik moet werken, ik moet een proper huis hebben, ik moet met vrienden afspreken, ik moet… Weg met al die ‘moetens’: het is tijd om aan jezelf te denken.” Aan het woord is Ine De Deken (33) uit Oostduinkerke. De psycholoog runt in Veurne haar eigen centrum waar ze mensen begeleidt om hun mentale veerkracht op te krikken. Nu stelt Ine ook haar debuut ‘Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out’ voor: een doeboek, gebaseerd op het werk van de bekende coach Sonja Kimpen.
 1. Schilder onderschept mails naar concurrent en ‘steelt’ klussen: zes maanden cel en 30.000 euro schadevergoeding
  De Panne/Koksijde

  Schilder onder­schept mails naar concurrent en ‘steelt’ klussen: zes maanden cel en 30.000 euro schadever­goe­ding

  Een schilder (38) uit De Panne is bij verstek tot zes maanden cel veroordeeld, omdat hij de website van een concurrent uit Koksijde heeft gemanipuleerd, zodat die geen e-mails of werkaanvragen meer kreeg. Die kwamen namelijk allemaal in de mailbox van de beklaagde terecht, zodat hij potentiële klanten kon overnemen. De man moet nu 30.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen wegens omzetverlies.