Ex-advocate Sabine W. uit Veurne, archieffoto 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-advocate Sabine W. uit Veurne, archieffoto 2015. © HLN

Vier jaar cel gevorderd voor advocate (58) die tot 270.000 euro stal van cliënten: “Verrijkt op de kap van mensen in collectieve schuldenregeling”

Veurne“Deze advocate heeft zich verrijkt op de kap van mensen met zware financiële problemen. Door mensen zoals zij verliest de maatschappij haar vertrouwen in justitie. Daarom vorder ik vier jaar cel.” Het openbaar ministerie was snoeihard voor de Veurnse ex-advocate Sabine W. (58), die maar liefst 270.000 euro ontvreemdde van haar cliënten. Ze moest dinsdag voor de strafrechter komen maar ging voor de vrijspraak. “Het was nooit de bedoeling om zich het geld definitief toe te eigenen. Ze is gewoon... slordig geweest.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Verguisde schepen Cindy Verbrugge is nu echt bevoegdheden kwijt, maar behoudt volle wedde: “Benieuwd of ze mijn uitgestoken hand aanvaarden”
  PREMIUM
  De Panne

  Verguisde schepen Cindy Verbrugge is nu echt bevoegdhe­den kwijt, maar behoudt volle wedde: “Benieuwd of ze mijn uitgesto­ken hand aanvaarden”

  De burgemeester en schepenen van De Panne hebben de taken van Cindy Verbrugge herverdeeld. De in ongenade gevallen N-VA-schepen zag al haar bevoegdheden afgenomen, nadat ze in Het Laatste Nieuws had bevestigd “dat er gesprekken aan de gang waren”. Vandaag reikt Verbrugge de hand aan het schepencollege. “Of ze die willen aanvaarden, zal ik na mijn herstel wel vernemen, veronderstel ik.” Staat het bestuur open voor die verzoeningspoging?