Het Bakkerijmuseum wordt helemaal vernieuwd, maar de authentieke gebouwen blijven.
Volledig scherm
Het Bakkerijmuseum wordt helemaal vernieuwd, maar de authentieke gebouwen blijven. © Archief GUS

Veurns Bakkerijmuseum krijgt facelift tegen zomer 2023: “Nieuw onthaal en workshoppaviljoen, voor meer beleving”

VeurneEr zijn grote plannen met het Bakkerijmuseum in Veurne. Zo wordt vanaf dit najaar een gloednieuw onthaal gebouwd met een dubbele workshopruimte. Daarnaast komt er een traditionele houtoven en wordt voor meer beleving gezorgd aan de hand van multimedia. Maar er is meer. Wij lichten een tipje van de sluier. De werken moeten afgerond zijn tegen 2023.

 1. PORTRET. Broers Wittevrongel zijn ambassadeurs van Zee van Smaak: “Vis is een luxeproduct, maar heeft niet veel nodig om lekker te zijn”
  PREMIUM
  Koksijde

  PORTRET. Broers Wittevron­gel zijn ambassa­deurs van Zee van Smaak: “Vis is een luxepro­duct, maar heeft niet veel nodig om lekker te zijn”

  “Weeral kreeft, ik heb meer zin in worst”, zuchtte Iain (50) soms als kind. Om maar te schetsen dat hij met zijn broer Angus (52) Wittevrongel opgegroeid is met vis. De gemene deler tussen de twee Koksijdenaren is na al die jaren nog altijd vis. Het geknipte duo voor de ambassadeursrol van Zee van Smaak van Westtoer, waarbij kustchefs aan de slag gaan met het lekkers uit de Noordzee. We brengen drie van de zes generaties Wittevrongel rond de tafel met maar één gespreksonderwerp: ‘vesche vis’. En te bedenken dat Iain eigenlijk paus wilde worden.
 2. Man (47) die recent politieagent opschepte met wagen voor rechter wegens partnergeweld: “Maar ik ben banger van haar dan zij van mij”
  Veurne

  Man (47) die recent politie­agent opschepte met wagen voor rechter wegens partnerge­weld: “Maar ik ben banger van haar dan zij van mij”

  De man (47) uit Veurne die begin september nog een politieman opschepte met een voertuig en daarvoor nog steeds in voorhechtenis zit, moest zich vrijdag bij de Veurnse strafrechter verantwoorden voor partnergeweld. Hij riskeert acht maanden celstraf en wordt ervan verdacht zijn intussen ex-vrouw bij de keel te hebben gegrepen. Maar zijn advocate gaat resoluut voor de vrijspraak. “Ze stormden als gekken zijn kamer binnen en hij heeft zich verweerd.”