De deelnemers aan het circusproject Cirque Magique hebben ondertussen allerhande circustechnieken onder de knie.
Volledig scherm
De deelnemers aan het circusproject Cirque Magique hebben ondertussen allerhande circustechnieken onder de knie. © Benny Proot

Veurnenaars spelen in circusfilm

VEURNEHet project Cirque Magique bereikt morgen zijn hoogtepunt met de filmvoorstelling waarin gewone mensen echte circusartiesten worden. De organisaties Klein Verhaal en Woesha kregen een 25-tal mensen mee in hun project. Een aantal onder hen hebben de circusmicrobe zo te pakken dat ze zich zullen blijven bijscholen.

 1. Anna (97) bezweken aan corona: “Sterke vrouw maar virus zorgde op twee dagen tijd voor het einde.”
  Zillebeke/Ieper

  Anna (97) bezweken aan corona: “Sterke vrouw maar virus zorgde op twee dagen tijd voor het einde.”

  In het Ieperse ziekenhuis Jan Yperman is Anna Vangheluwe (97) uit Zillebeke (Ieper) aan het coronavirus bezweken. Ze liep het op tijdens haar verblijf in woonzorgcentrum Huize Zonnelied in Ieper maar leek het aanvankelijk wel te zullen overleven. “Tot plots de laatste twee dagen de situatie keerde. Jammer dat we haar door Covid moeten afgeven”, aldus zoon Jean-Marie (70).
 2. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.