Burgmeester Peter Roose aan de Zonnebloem.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgmeester Peter Roose aan de Zonnebloem. © Benny Proot

Veurne plant een pak fietsinvesteringen én trajectcontrole in dorpen

VeurneDe Vaartstraat in Veurne is het meest onveilig om te fietsen. Dat kwam naar boven in ons HLN-onderzoek naar de fietsveiligheid. Miljoenen euro’s zijn gebudgetteerd om te investeren in nieuwe fietsprojecten. Veurne denkt zelfs aan trajectcontrole in drie van haar dorpen om de veiligheid te verhogen. Hier leest u de vorige afleveringen uit ons fietsdossier West-Vlaanderen.

 1. Politie en Vlaamse Belastingdienst innen duizenden euro’s aan boetes en onbetaalde verkeersbelastingen tijdens controles
  Koksijde

  Politie en Vlaamse Belasting­dienst innen duizenden euro’s aan boetes en onbetaalde verkeersbe­las­tin­gen tijdens controles

  De Vlaamse Belastingdienst en de politie Westkust hielden maandag een gezamenlijke verkeerscontrole in Koksijde, met name in de Kinderlaan in Oostduinkerke en de Ten Bogaerdelaan. Daarbij werd 4.329 euro aan achterstallige verkeersbelasting opgehaald. De politie op haar beurt stelde ook verschillende inbreuken vast en schreef enkele duizenden euro’s aan onmiddellijke inningen uit.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Kleuterjuf die zelfs koningin Paola wist te charmeren, verliest strijd tegen kanker: “Chris was een creatieve duizendpoot”
  PREMIUM
  Koksijde

  Kleuterjuf die zelfs koningin Paola wist te charmeren, verliest strijd tegen kanker: “Chris was een creatieve duizend­poot”

  Op de vooravond van haar pensioen als leerkracht en beleidsondersteuner bij het gemeenteonderwijs in Koksijde heeft Chris Broeckaert (63) uit De Panne de strijd tegen kanker verloren. Ze was veel meer dan een kleuterjuf. Zelfs koningin Paola zocht haar tien jaar geleden op in de school in Oostduinkerke, waar Chris vol enthousiasme praatte over hoe ze kleuters zelfstandig leerde werken. “We hebben haar niet genoeg kunnen bedanken”, reageert Piet Goddaer (Ozark Henry). Een portret.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?