Schepen van Welzijn Guido Hoste met het label.
Volledig scherm
Schepen van Welzijn Guido Hoste met het label. © Benny Proot

Veurne mag zich een pleegzorggemeente noemen

Veurne heeft het label van pleegzorggemeente kregen. De stad telt 12 pleeggezinnen, die instaan voor 21 pleegkinderen en 1 volwassene met een beperking of psychiatrisch probleem.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Politie en Vlaamse Belastingdienst innen duizenden euro’s aan boetes en onbetaalde verkeersbelastingen tijdens controles
  Koksijde

  Politie en Vlaamse Belasting­dienst innen duizenden euro’s aan boetes en onbetaalde verkeersbe­las­tin­gen tijdens controles

  De Vlaamse Belastingdienst en de politie Westkust hielden maandag een gezamenlijke verkeerscontrole in Koksijde, met name in de Kinderlaan in Oostduinkerke en de Ten Bogaerdelaan. Daarbij werd 4.329 euro aan achterstallige verkeersbelasting opgehaald. De politie op haar beurt stelde ook verschillende inbreuken vast en schreef enkele duizenden euro’s aan onmiddellijke inningen uit.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas