Op de parking van de politierechtbank werd tegelijk met de zitting een douanecontrole gehouden om recidivisten die hun boetes niet betaalden te betrappen.
Volledig scherm
Op de parking van de politierechtbank werd tegelijk met de zitting een douanecontrole gehouden om recidivisten die hun boetes niet betaalden te betrappen. © Foto Houwen

Verrassing aan politierechtbank: extra controle douane

VEURNEHardleerse bestuurders konden gisteren in de politierechtbank van Veurne tweemaal tegen de lamp lopen. Binnen riskeerden ze eerdere boetes of rijverboden die met uitstel waren gegeven toch nog te moeten uitzweten. En buiten stond de douane hen op te wachten om na te gaan of alle boetes wel betaald waren. In totaal hadden de 40 beklaagden liefst 215.000 euro openstaande boetes. "We tonen dat het ons menens is met recidivisten", zegt procureur Filiep Jodts.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Horecavrouw Kimberly Sabbe opent dit weekend strandbar Eugène: “Wat regen houdt ons niet tegen”
  PREMIUM

  Horeca­vrouw Kimberly Sabbe opent dit weekend strandbar Eugène: “Wat regen houdt ons niet tegen”

  Kimberly Sabbe (34) uit Leffinge was tot voor kort het gezicht van het goeddraaiende, gastronomische restaurant La Muse in het centrum van Nieuwpoort. Dat verhaal stopte eerder dan ze zelf wilde maar met strandbar Eugène, dat dit weekend opent, heeft Kimberly een nieuwe uitdaging gevonden. “Het is dan wel een andere setting, aan mijn aanpak verander ik niets”, klinkt de horecavrouw eigenzinnig. Een portret.
  Nieuwpoort
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.