Steun van manège Equibeach
Volledig scherm
Steun van manège Equibeach © Kiwanis La Joconde

Steenkerke zamelt hulpgoederen in voor slachtoffers watersnood: “Hartverwarmend hoe vrijgevig mensen zijn.”

VeurneKiwanis Bachten de Kupe La Joconde zet een grote inzamelactie op het getouw met het Veurnse dorp Steenkerke als uitvalsbasis. “We zamelen hulpgoederen in en brachten er ondertussen ook al naar de Ardennen zelf. Helpende handen zijn meer dan welkom”, zegt Isabelle Verlodt namens Kiwanis. HLN bundelt alle initiatieven onder de noemer Helpende Handen.

 1. Jongeren spelen met ‘Herinnering’ een theaterstuk rond Vrede, Verdraagzaamheid en Vrijheid: “Een ernstig onderwerp, maar we brengen het met humor”
  Ieper

  Jongeren spelen met ‘Herinne­ring’ een theater­stuk rond Vrede, Verdraag­zaam­heid en Vrijheid: “Een ernstig onderwerp, maar we brengen het met humor”

  Hoe denken jongeren van tegenwoordig na over bepaalde waarden in het leven? Het antwoord op dat vraagstuk is vrijdag en zondag te zien in de openluchttheatervoorstelling ‘Herinnering’ in Ieper. Initiatiefnemer is Bernard Deman van het Nationaal Verbond der Oud-Krijgsgevangen – Prikkeldraadfonds. “We willen niet dat Vrede, Verdraagzaamheid en Vrijheid zomaar losse begrippen zijn bij onze tieners.”
 1. Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Minnewaterpark in Brugge tot het kasteel van Rumbeke: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 2. ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm”: speurders doen gruwel van camping­moord uit de doeken

  Op het proces rond de campingmoord in Middelkerke zijn maandag de eerste speurders hun getuigenis komen afleggen. De aanwezigen in de Brugse assisenzaal kregen gruwelijke beelden voor ogen, met één rode draad: bloed, bloed en nog eens bloed. Zelfs de politiemensen waren nog steeds onder de indruk van de weerzinwekkende taferelen die ze destijds onder ogen kregen op camping Marva III. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.