Roeland, Griet en Willem Dewicke stellen hun ambachtelijke vleeswaren voor.
Volledig scherm
Roeland, Griet en Willem Dewicke stellen hun ambachtelijke vleeswaren voor. © Benny Proot

Smout en kaantjes uit de Westhoek van ’t Eendenhof: “Producten uit ‘grootmoeders tijd’ zijn weer in trek”

Nee, ze hebben geen eenden bij ’t Eendenhof in Avekapelle. Willem Dewicke (52) en zijn kinderen kweken varkens op stro. Smout en kaantjes zijn erkende streekproducten die je nauwelijks nog vindt op de markt. “Al merk ik wel dat producten uit ‘grootmoeders tijd’ opnieuw in trek zijn”, zegt Willem.

 1. ASSISEN. “Hecht toch geen geloof aan al die hypotheses zonder enige vorm van bewijslast”: Advocate moordverdachte maakt brandhout van volledig onderzoek
  PREMIUM
  Brugge/Diksmuide

  ASSISEN. “Hecht toch geen geloof aan al die hypotheses zonder enige vorm van bewijslast”: Advocate moordver­dach­te maakt brandhout van volledig onderzoek

  Strafpleitster Saskia Kerkhofs, die de verdediging van William De Bondt op zich nam op het assisenproces voor de moord op Isabelle Deschodt, maakte brandhout van hele volledige onderzoek en de stemmingmakerij door de procureur-generaal. “Amateurisme en mysteries zijn de rode draad doorheen dit onderzoek, een rechtsstaat onwaardig. Hecht toch geen geloof aan al die hypotheses zonder enige vorm van bewijslast. De procureur-generaal probeert enkel een mistgordijn op te trekken.”
 2. Autoliefhebber en rallyrijder (71) ziet zijn zeldzame Lotus uit 1967 uitbranden: “Mijn zoon en ik konden tijdig ontsnappen, maar tienduizenden euro is in vlammen opgegaan”
  PREMIUM
  Koksijde/Veurne

  Autolief­heb­ber en rallyrij­der (71) ziet zijn zeldzame Lotus uit 1967 uitbranden: “Mijn zoon en ik konden tijdig ontsnappen, maar tienduizen­den euro is in vlammen opgegaan”

  Ronny Venus (71) uit Koksijde, uitbater van restaurant De Huifkar, heeft noodgedwongen moeten toekijken hoe zijn zeldzame Lotus Elan uit 1967 volledig uitbrandde tijdens een testrit. “Samen met mijn zoon heb ik dagen gewerkt aan deze historische sportkar. Alles samen is er zeker zo’n 60.000 euro in geïnvesteerd", zegt de fervente autoliefhebber en rallyrijder. “Maar we hebben geluk dat we heelhuids uit de wagen zijn geraakt.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'