De twee vriendinnen waren aanwezig op het moment van de brand.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee vriendinnen waren aanwezig op het moment van de brand. © TLG

Silke (12) en Norah (11) waren brood aan het bakken toen brand uitbrak op kamp: “Iedereen begon te gillen en we moesten zo snel mogelijk weg”

VeurneOp een vakantieverblijf in Beauvoorde, een deelgemeente van Veurne, ontstond woensdagmorgen een hevige brand. Op dat moment waren 108 kinderen aanwezig voor een boerderijkamp. Zij konden allemaal voor de komst van de brandweer geëvacueerd worden. “Plots begon iedereen te gillen en moesten we zo snel mogelijk wegwezen”, vertellen ze. Omdat er mogelijk asbest in het gebouw aanwezig was, werd het hele dorp gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

  1. LEGO Master Corneel Clarys viert 90ste verjaardag van zijn geliefde bouwstenen: “Er mijn beroep van maken, dat is mijn droom”
    PREMIUM
    Ieper

    LEGO Master Corneel Clarys viert 90ste verjaardag van zijn geliefde bouwstenen: “Er mijn beroep van maken, dat is mijn droom”

    Het wereldberoemde speelgoed LEGO bestaat 90 jaar. Wie daar zeker een glaasje op drinkt is de Ieperse Corneel Clarys (24). De jongeman bouwt zowat alles na wat maar mogelijk is en geen opdracht is hem te moeilijk. Onlangs maakte hij een replica van het hoofdpodium van Tomorrowland en ook het Ieperse Belfort kent geen geheimen meer voor de jongeman. “Mijn deelname aan LEGO Masters opende veel deuren.”