WZC Ter Linden in Veurne
Volledig scherm
WZC Ter Linden in Veurne © GUS

Ruim helft van bewoners van Ter Linden en 46 medewerkers besmet met Covid-19. Zeven senioren verloren al de strijd tegen het coronavirus

VeurneHet gaat nog steeds de verkeerde kant op in het Veurnse woonzorgcentrum Ter Linden. Liefst 86 van de in totaal 160 bewoners hebben positief getest op Covid-19. Er zijn ook al 46 van de 175 medewerkers besmet. Er is een crisismanager aangesteld.

 1. Johan Allaert (58), van paleiswacht van Boudewijn en Fabiola tot wijkagent in Woumen: “Het Heizeldrama blijft op mijn netvlies gebrand”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Johan Allaert (58), van paleis­wacht van Boudewijn en Fabiola tot wijkagent in Woumen: “Het Heizeldra­ma blijft op mijn netvlies gebrand”

  Wie kan zeggen dat hij jaren de koninklijke familie heeft bewaakt, paraat stond aan supermarkten ten tijde van de Bende van Nijvel én het Heizeldrama van heel dichtbij heeft meegemaakt? Politieman Johan Allaert (58) deed het allemaal. Maar in het West-Vlaamse dorpje Woumen kenden ze hem de jongste jaren vooral als wijkagent. Na een rijkgevulde carrière bij 37 jaar hangt de Lichterveldenaar zijn kepie aan de haak. “Al die jaren in Brussel wogen op mijn gezinsleven en ik koos uiteindelijk voor een job dichter bij huis”, vertelt hij.
 2. Vissersschip vaart onderzeese hoogspanningskabel stuk: schadeclaim van 18 miljoen euro
  Nieuwpoort/Arnemuiden

  Vissers­schip vaart onderzeese hoogspan­nings­ka­bel stuk: schade­claim van 18 miljoen euro

  Bij de Veurnse strafrechter heeft zich vrijdagmorgen een Nederlandse schipper moeten verantwoorden na zware beschadigingen aan de Nemo Link, de onderzeese hoogspanningskabel tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks tal van waarschuwingen en noodsignalen bleef zijn vissersboot maar verder netten op de zeebodem slepen, tot de hoogspanningskabel voor de kust van Nieuwpoort knakte. Er hangen hem alles samen schadeclaims van maar liefst 18 miljoen euro boven het hoofd.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"