Wat denk je van een foto onder deze kleurrijke paraplu's?
Volledig scherm
Wat denk je van een foto onder deze kleurrijke paraplu's? © Klank en Licht

Route d’Amour krijgt deze zomer een vervolg. “Originele kiekjes op verrassende plaatsen”

VeurneOp zoek naar een originele locatie om de ultieme vakantiefoto te nemen? Die ontdek je langs de Route d’Amour. Veurne lanceerde die begin dit jaar voor Valentijn, maar ze wordt nu een permanent initiatief.

 1. Zuivelboerderij bezorgt scouts kampplaats na wateroverlast: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”
  Diksmuide, Laken

  Zuivelboer­de­rij bezorgt scouts kampplaats na waterover­last: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”

  De leiding van scouts Laken-Ruusbroec stond vertrekkensklaar, de vrachtwagen was volgestouwd en toen kwam het nieuws dat hun kampplaats in Suxy in de Ardennen onder water stond. “Het was zaterdagavond 22 uur en meteen sloegen we aan het bellen. En toen kregen we Ans Delepierre van ’t Hof van de Rhille in Woumen bij Diksmuide aan de lijn”, zegt leider Arnaud Bouten (23).
 2. Vluchteling (22) geïnterneerd die minderjarige meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden
  Diksmuide/Roeselare/Houthulst

  Vluchte­ling (22) geïnter­neerd die minderjari­ge meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden

  Een 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide is geïnterneerd na een hele reeks feiten van agressie, weerspannigheid, beschadigingen, diefstal en smaad. De man werd geestesgestoord bevonden door een gerechtspsychiater. Zijn laatste baldadigheid was toen hij in april in Roeselare twee minderjarige meisje lastig viel, een omstaander die wou ingrijpen aanviel en ermee dreigde de politie te onthoofden.
 3. Ziekenwagen zwaar beschadigd na hevige botsing in Koksijde: alweer opdoffer voor Brandweer Westhoek
  Koksijde/De Panne

  Ziekenwa­gen zwaar beschadigd na hevige botsing in Koksijde: alweer opdoffer voor Brandweer Westhoek

  In de Robert Vandammestraat in Koksijde is dinsdag iets voor het middaguur een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een ziekenwagen. Die laatste was prioritair onderweg van De Panne naar Sint-Idesbald voor een interventie, maar werd plots geconfronteerd met een voertuig dat stopte en wou inslaan op de parking van de Hypermarkt Carrefour. Het is het tweede ongeval met een ziekenwagen van Brandweer Westhoek in korte tijd.