De combi ramde een verkeerslicht. Het politievoertuig is total loss en ook het straatmeubilair is ernstig beschadigd.
Volledig scherm
De combi ramde een verkeerslicht. Het politievoertuig is total loss en ook het straatmeubilair is ernstig beschadigd. © Bart Boterman

Politiecombi crasht onderweg naar agressie in bedrijf, agent gewond naar ziekenhuis

VeurneIn Veurne is donderdag rond 10.30 uur een combi van de politie Spoorkin op een vluchtheuvel en een verkeerslicht gecrasht. De materiële schade is groot en een politie-inspecteur raakte gewond. De patrouille was onderweg naar een geval van agressie in een bedrijf.

  1. AUTOSNELWEGVERHALEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economische ramp meegemaakt”
    PREMIUM
    De Panne

    AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economi­sche ramp meegemaakt”

    60 jaar: zo lang heeft het geduurd voor de E40 naar onze kust er helemaal lag. Pas in 1997 werd het laatste deel in Adinkerke geopend. Johan Degrieck (77) uit De Panne was burgemeester toen de plannen op tafel lagen, maar bij de opening was hij niet - “zo gaat dat in de politiek”. O toeval: zijn zoon Bram, huidig burgemeester, heeft met de omleidingsweg voor Plopsaland een gelijkaardig dossier op zijn bord. Johan blikt voor ons terug op een opmerkelijk stukje geschiedenis, over nerveuze Fransen, het mysterie van afrit 1a en een nutteloze brug die er móést komen.