Will Tura wordt op 2 augustus 81 jaar maar op 1 augustus mag hij zijn 80ste verjaardag vieren in Veurne
Volledig scherm
Will Tura wordt op 2 augustus 81 jaar maar op 1 augustus mag hij zijn 80ste verjaardag vieren in Veurne © Benny Proot

Op de vooravond van zijn 81ste viert Will Tura zijn 80ste verjaardag in Veurne

VeurneZondag 1 augustus viert Veurne de 80ste verjaardag van haar ereburger Will Tura. Je leest het goed, de 80ste. En dat terwijl de artiest op 2 augustus eigenlijk al 81 jaar wordt. Door de coronapandemie moest de geboortestad van Tura een jaar wachten op de heuglijke dag en die zie er zo uit.

 1. Wielrenners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Blankenberge/Koksijde/Diksmuide

  Wielren­ners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor komend weekend en zin in een leuk uitstapje met je gezin, familie of vrienden? Wij maken het je makkelijk en lijsten opnieuw vijf weekendtips op voor zaterdag 18 en zondag 19 september. Van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge tot een Plattelandsdag in Diksmuide. Of misschien hang je liever de speurneus uit?
 2. Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”
  Ieper

  Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

  Op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.
 1. Makelaar Eric is boos: “Als in Witte Burg een appartement komt, verkoopt de gemeente de ziel van Oostduinkerke”
  Koksijde

  Makelaar Eric is boos: “Als in Witte Burg een apparte­ment komt, verkoopt de gemeente de ziel van Oostduin­ker­ke”

  Eric Markey (65), beroepshalve makelaar, zal een bezwaarschrift indienen tegen een gepland appartementsgebouw in de Witte Burg in Oostduinkerke. “In deze verkaveling is nog geen enkel appartement en dat mag ook niet”, klinkt hij strijdvaardig. Schepen van Ruimtelijke Ordening Dirk Dawyndt (LB) sust: “We nemen pas na het openbaar onderzoek een standpunt in.”