De feiten vonden plaats op het industrieterrein van Veurne.
Volledig scherm
De feiten vonden plaats op het industrieterrein van Veurne. © JVK

Litouwer krijgt 37 maanden cel voor mensensmokkel aan Truckstop

VeurneEen 46-jarige Litouwer heeft 37 maanden cel met uitstel gekregen voor feiten van mensensmokkel in Veurne. Aurimas K. voerde een transmigrant naar Truckstop, waarna hij daar in een vrachtwagen stapte. De Oekraïense trucker kreeg voor zijn aandeel 2 jaar cel.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Broer en vader eren overleden Bert met zelfgebouwde windmolen ‘De Sterke Beer’: “Zo hebben we hem altijd dicht bij ons”
  PREMIUM

  Broer en vader eren overleden Bert met zelfgebouw­de windmolen ‘De Sterke Beer’: “Zo hebben we hem altijd dicht bij ons”

  “Ik was op weg naar een molen in Leisele toen ik telefoon kreeg. Mijn broer Bert, amper 37 jaar, was totaal onverwacht in zijn slaap overleden aan een longembolie. Ik heb direct rechtsomkeer gemaakt.” Het plotse verlies in november 2021 tekende de familie Demol uit Pollinkhove. Vader Ronny (62) en broer Berre (24), beiden professionele molenbouwers, startten direct met het ultieme eerbetoon. Na een jaar hard zwoegen draaien intussen de wieken van windmolen ‘De Sterke Beer’. Berre heeft nu nog één droom.
  Lo-Reninge
 2. Diksmuide speelt duizenden euro’s subsidies kwijt voor herinrichting stationsbuurt: “Hoe kan een stadsbestuur zoveel geld laten wegglippen?”
  PREMIUM

  Diksmuide speelt duizenden euro’s subsidies kwijt voor herinrich­ting stations­buurt: “Hoe kan een stadsbe­stuur zoveel geld laten wegglippen?”

  “Diksmuide verkwanselde minstens 900.000 euro subsidies en ontsloeg daarvoor een ambtenaar”, haalt gemeenteraadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) scherp uit. Die misgelopen subsidies kaderen in de herinrichting van de stationsbuurt waarbij Infrabel een fietstunnel zal bouwen, de NMBS de stationsparking zal aanleggen en het stadsbestuur de aanzet zal geven voor een fietspad richting Kortemark. Welke gevolgen heeft het mislopen van zoveel subsidies? “We zullen moeten schuiven met andere projecten”, reageert burgemeester Lies Laridon (CD&V).
  Diksmuide
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.