Het Annuntiata Instituut in Veurne, de middelbare school waar oplichtster Nele D. (59) les gaf. Op het moment van de feiten was ze evenwel met ziekteverlof.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Annuntiata Instituut in Veurne, de middelbare school waar oplichtster Nele D. (59) les gaf. Op het moment van de feiten was ze evenwel met ziekteverlof. © Bart Boterman

Lerares (59) licht zeker 36 vrienden én eigen ouders op voor 175.000 euro... en dan loopt ze zelf in de val: “Toen ze dat besefte, is ze volledig ingestort”

Veurne/DiksmuideEen leerkracht van het Annuntiata Instituut in Veurne heeft haar eigen ouders voor 115.000 euro bestolen en minstens 36 vrienden en kennissen voor 60.000 euro opgelicht. Om haar slachtoffers te overtuigen, bedacht de Diksmuidse (59) op ziekteverlof een verhaal over leningen voor de school, waarbij ze riante winsten beloofde. Al het geld is verdwenen, want de oplichtster liep zélf in de val van vriendschapsfraudeurs op het internet. “Ik was depressief en leefde in een roes”, sprak Nele D. in de rechtbank. Ze riskeert drie jaar cel.

 1. Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”
  PREMIUM

  Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”

  Het hoeft niet altijd een Columbus te zijn: voor het nieuwe Eén-programma ‘Een jaar op zee’ heeft Wim Lybaert een jaar vertoefd tussen de vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Het heeft zijn kijk op het vissersleven grondig veranderd. “De clichés over die ruwe bolsters en een gesloten gemeenschap kloppen totaal niet”, zegt Wim, die wel bezorgd is. “Er zijn nog 300 zeevissers over... Stel je eens voor dat er maar 300 bakkers meer zouden zijn.”
  Nieuwpoort
 2. Na 20 (!) jaar komt heraanleg Duinhoekstraat dichterbij: “Overheid fnuikt goeie wil met een administratieve mallemolen”
  PREMIUM

  Na 20 (!) jaar komt heraanleg Duinhoeks­traat dichterbij: “Overheid fnuikt goeie wil met een administra­tie­ve mallemolen”

  De Duinhoekstraat in Adinkerke is de langste en meest verkeersonveilige straat van de gemeente. Schepen van Openbare Werken Wim Janssens (ACT!E) zucht: “Hopelijk kan de heraanleg in september volgend jaar starten. Het dossier zal dan zijn twintigste verjaardag ‘vieren’.” Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) is scherp voor de Vlaamse overheid die wegbeheerder is. “Er duikt wel altijd ergens een probleem op.” De Panne denkt nu de gulden middenweg te hebben gevonden.
  De Panne
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.