Het doorgaande verkeer wordt van fietsers en lokaal verkeer gescheiden
Volledig scherm
Het doorgaande verkeer wordt van fietsers en lokaal verkeer gescheiden © AWV

Langverwachte heraanleg N8 start op 1 februari in Veurne: “Fietsers krijgen een eigen weg en verkeersdoorstroom verbetert”

VeurneAl decennialang ligt de heraanleg van de gewestweg N8 tussen Veurne en Ieper op de politieke tafel. Vandaag heeft de Vlaamse overheid een budget van 21,6 miljoen euro klaar voor de eerste fase waarbij 4,5 kilometer van de Ieperse Steenweg in Veurne wordt heraangelegd.

 1. Bart na 33 jaar op pensioen als rusthuisdirecteur: “Eerste leek na de zusters en dan nog een man”
  PREMIUM

  Bart na 33 jaar op pensioen als rusthuisdi­rec­teur: “Eerste leek na de zusters en dan nog een man”

  Bart Depelchin (65) uit Jabbeke gaat vrijdag na 33 jaar op pensioen als directeur van het woonzorgcentrum Ten Anker in Nieuwpoort. Zijn opvolgster Els Vermet (48) omschrijft hem als een manager met een warm hart. Bart was in de wieg gelegd voor de functie en dat mag je letterlijk nemen. Hij werd namelijk geboren in het moederhuis dat vroeger op de site van Ten Anker stond. Een terugblik.
  Nieuwpoort
 2. Will Tura neemt afscheid van podium, zo reageert geboortestad Veurne: “We zullen nooit meer zo’n artiest hebben”
  PREMIUM

  Will Tura neemt afscheid van podium, zo reageert geboorte­stad Veurne: “We zullen nooit meer zo’n artiest hebben”

  Will Tura zette zijn eerste muzikale stappen in Veurne, de stad waar hij als kind opgroeide. “Hij draagt Veurne nog altijd in zijn hart en die liefde is wederzijds. Will Tura is één van ons, vinden wij als Veurnaar”, reageert burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). Superfan Monique Duyck (80) volgde haar idool in het hele land, organiseerde concerten met hem in Veurne en legde bussen in naar optredens. “Ik heb al veel Vlaamse zangers gezien, maar geen één kan tippen aan Will.”
  Veurne
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. POLL. Nieuwpoortenaar Carl Debruyne wil meer huizen op de erfgoedlijst: “Nu zijn we te veel afhankelijk van de willekeur van het stadsbestuur”
  PREMIUM

  POLL. Nieuwpoor­te­naar Carl Debruyne wil meer huizen op de erfgoed­lijst: “Nu zijn we te veel afhanke­lijk van de willekeur van het stadsbe­stuur”

  In het stadscentrum van Nieuwpoort is de wederopbouwarchitectuur met de trapgevels typerend. Carl Debruyne (61) woont al 35 jaar op de Markt en ijvert voor meer bescherming van die typische gebouwen. “Er zijn wel al verschillende lijsten met waardevolle panden, maar die zijn te veel afhankelijk van de willekeur van het stadsbestuur”, vindt hij. Burgemeester Geert Vandenbroucke (CD&V) klinkt genuanceerd: “We hebben al drie lijsten, het moet nog werkbaar blijven.”
  Nieuwpoort
 3. Ex-vrouw Tony (50) staat terecht nadat ze zoontjes anderhalf jaar lang ontvoerde: “Heb hen gevonden in tehuis, waar ze op de grond sliepen”
  PREMIUM

  Ex-vrouw Tony (50) staat terecht nadat ze zoontjes anderhalf jaar lang ontvoerde: “Heb hen gevonden in tehuis, waar ze op de grond sliepen”

  Anderhalf jaar was Tony Wiggett (50) uit Nieuwpoort gescheiden van zijn twee zoontjes. Ontvoerd door hun eigen moeder (41) richting haar thuisland Roemenië. Pas nadat de vrouw werd opgepakt in Italië, kreeg Tony weer hoop. Al duurde het dan nóg twee maanden voordat Tony zijn kroost naar huis kon brengen. “Ze leefden in verschrikkelijke omstandigheden, en ik mocht hen niet meenemen", zucht Tony. Zijn ex riskeert nu drie jaar cel. Hoe gaat het intussen met het gezin?
  Nieuwpoort