Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. © Foto Colpaert

Ierse broers krijgen 5 jaar cel voor diefstal van tiental rupskranen en opleggers in West-Vlaanderen

Veurne/De Panne/Nieuwpoort/Roeselare/Ardooie/RuiseledeDe Veurnse rechter geeft celstraffen van 5 jaar aan twee Ierse broers, notoire misdadigers, voor de diefstal van een tiental werfkranen, opleggers en andere grote machines in West-Vlaanderen eind 2017 en begin 2018. Alles werd naar het Verenigd Koninkrijk vervoerd en er opnieuw verkocht. Twee handlangers, onder wie de vrouw van een van de broers, kregen 3 jaar cel. Een Britse trucker die speciaal voor het proces naar Veurne kwam, is vrijgesproken.

  1. Grondeigenaar legt graafwerken stil nadat archeoloog resten loopgraven in het oog krijgt: “We dachten meteen aan een belangrijke verdedigingslinie”
    PREMIUM
    Ieper

    Grondeige­naar legt graafwer­ken stil nadat archeoloog resten loopgraven in het oog krijgt: “We dachten meteen aan een belangrij­ke verdedi­gings­li­nie”

    In het gehucht Potyze bij Ieper legden opgravingen op een akker Britse verbindingsloopgraven bloot. Jan Decorte, archeoloog bij CO7, lag aan de basis van het onderzoek. Vanuit het aangrenzende erfgoeddepot Depotyze zag hij plots donkere strepen in de aarde opduiken. Hij had meteen door dat het om iets waardevols ging.