Toekomstbeeld van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne
Volledig scherm
Toekomstbeeld van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne © rv

Ieperse Steenweg kan vanaf voorjaar veiliger gemaakt worden: “Mijlpaal voor de Westhoek”

VeurneDe herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne kan, nu de omgevingsvergunning hiervoor is toegekend, wellicht in het voorjaar van 2022 beginnen. Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid start met de procedure om een aannemer te kiezen, die de werken zal uitvoeren. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”

  Shih Tzu België, een Facebookgroep met ruim 3.300 leden over het hele land, is voor het eerst samengekomen in Nieuwpoort. Daar was Teuntje, het hondje van de Nieuwpoortse Nancy Wynthein (49), dé ster. Iedereen wilde met de negenjarige rakker op de foto. “Het nastaren zijn we ondertussen gewoon. Maar Teuntje heeft toch maar mooi de eerste plaats veroverd op een fotowedstrijd voor hondenvoeding.”
 2. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
  PREMIUM
  Regio

  Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

  Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.