De BMW werd klemgereden door de carjacker en de bestuurder werd uit zijn wagen gesleurd. Er ontstond een hevige vechtpartij.
Volledig scherm
De BMW werd klemgereden door de carjacker en de bestuurder werd uit zijn wagen gesleurd. Er ontstond een hevige vechtpartij. © JHM

Gewelddadige carjacker in centrum van Veurne wel degelijk toerekeningsvatbaar: hij moet 40 maanden achter de tralies

Een 26-jarige man die op 17 juni twee gewelddadige carjackings pleegde in de Peter Benoitlaan in Veurne en daarna zelfs met een politievoertuig probeerde te vluchten, is veroordeeld tot 40 maanden cel. De rechter oordeelde dat Damien D. toerekeningsvatbaar is, ook al had hij op het moment van de feiten waanbeelden en was hij door drugsgebruik al vijf dagen wakker.

0 reacties

  1. Gewelddadige dubbele carjacker riskeert 40 maanden cel: “Was al vijf dagen wakker door drugs. Zag slangen, hoorde stemmen en moest vluchten”

    Gewelddadi­ge dubbele carjacker riskeert 40 maanden cel: “Was al vijf dagen wakker door drugs. Zag slangen, hoorde stemmen en moest vluchten”

    Het parket van Veurne heeft 40 maanden gevangenisstraf gevorderd voor de 26-jarige man die op 17 juni twee gewelddadige carjackings pleegde in de Peter Benoitlaan in Veurne. Daarna probeerde hij zelfs met een politievoertuig weg te rijden. Alsof hij zich in het computerspel Grand Theft Auto waande. “Ik was al vijf dagen wakker door de cocaïne toen ik plots een joint kreeg aangeboden. Ik zag slangen, werd angstig en moest vluchten”, was zijn uitleg op de rechtbank. Op het proces ging het hoofdzakelijk of de man al dan niet toerekeningsvatbaar was en geïnterneerd moet worden.