De BMW werd klemgereden door de carjacker en de bestuurder werd uit zijn wagen gesleurd. Er ontstond een hevige vechtpartij.
Volledig scherm
De BMW werd klemgereden door de carjacker en de bestuurder werd uit zijn wagen gesleurd. Er ontstond een hevige vechtpartij. © JHM

Gewelddadige carjacker in centrum van Veurne wel degelijk toerekeningsvatbaar: hij moet 40 maanden achter de tralies

Een 26-jarige man die op 17 juni twee gewelddadige carjackings pleegde in de Peter Benoitlaan in Veurne en daarna zelfs met een politievoertuig probeerde te vluchten, is veroordeeld tot 40 maanden cel. De rechter oordeelde dat Damien D. toerekeningsvatbaar is, ook al had hij op het moment van de feiten waanbeelden en was hij door drugsgebruik al vijf dagen wakker.

0 reacties

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Gewelddadige dubbele carjacker riskeert 40 maanden cel: “Was al vijf dagen wakker door drugs. Zag slangen, hoorde stemmen en moest vluchten”

  Gewelddadi­ge dubbele carjacker riskeert 40 maanden cel: “Was al vijf dagen wakker door drugs. Zag slangen, hoorde stemmen en moest vluchten”

  Het parket van Veurne heeft 40 maanden gevangenisstraf gevorderd voor de 26-jarige man die op 17 juni twee gewelddadige carjackings pleegde in de Peter Benoitlaan in Veurne. Daarna probeerde hij zelfs met een politievoertuig weg te rijden. Alsof hij zich in het computerspel Grand Theft Auto waande. “Ik was al vijf dagen wakker door de cocaïne toen ik plots een joint kreeg aangeboden. Ik zag slangen, werd angstig en moest vluchten”, was zijn uitleg op de rechtbank. Op het proces ging het hoofdzakelijk of de man al dan niet toerekeningsvatbaar was en geïnterneerd moet worden.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas