Baby Jules verbleef bij een onthaalmoeder in Veurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Baby Jules verbleef bij een onthaalmoeder in Veurne. © HLN LIVE

Gerecht heropent onderzoek naar dooreengeschudde baby na nieuw mogelijk incident bij onthaalmoeder: “Ouders hopen dat waarheid alsnog aan het licht komt”

VeurneHet Veurnse gerecht slaagde er vorig jaar niet in om de dader te identificeren die baby Jules begin 2020 dooreenschudde. Tot grote ergernis van zijn ouders, die vol ongeloof achterbleven. Na een nieuw mogelijk ‘shaken baby’-incident bij dezelfde onthaalmoeder, wordt het onderzoek nu toch opnieuw geopend. “Jules ondervindt nog steeds last aan zijn been, en moet zelfs een ooglapje dragen", zegt advocaat Kristiaan Vandenbussche.

  1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
    Independer

    Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

    Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.