Marie Curie en haar man Pierre wonnen de Nobelprijs voor Natuurkunde voor hun onderzoek naar radioactiviteit (archiefbeeld).
Volledig scherm
Marie Curie en haar man Pierre wonnen de Nobelprijs voor Natuurkunde voor hun onderzoek naar radioactiviteit (archiefbeeld). © AP

Fietsen in de sporen van Marie Curie: ontdek het verhaal van de wetenschapster in de Westhoek

VeurneZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van de Dag van de Wetenschap. Aan de Westkust kan je een fietsroute maken in en rond Veurne waar je alles leert over de beroemde wetenschapster Marie Curie.

  1. Kleinzoon (19) van bedenker (82) populaire Picon Saint-André treedt in zijn voetsporen: “Zelfs binnen de familie is het recept een geheim”
    PREMIUM
    Diksmuide

    Kleinzoon (19) van bedenker (82) populaire Picon Saint-An­dré treedt in zijn voetsporen: “Zelfs binnen de familie is het recept een geheim”

    Hij was nog geen 18 toen Diksmuideling Nathan Missiaen (nu 19) zijn Picon Saint-André, met een alcoholpercentage van 16,3 procent, tijdens de coronacrisis commercialiseerde. Grootvader André (82) lanceerde de aperitief in 1986 in Bourgondisch Schild, de horecazaak van zijn dochter in Diksmuide. Daar is het nog steeds het best verkochte aperitief. Maar het recept, dat kent haast niemand. Nu lijkt opvolging én de bewaring van het geheim verzekerd. Een tip van de sluier van het Picon-mysterie opgelicht.