DreamLand in Veurne krijgt een grondige renovatiebeurt
Volledig scherm
DreamLand in Veurne krijgt een grondige renovatiebeurt © DreamLand

DreamLand Veurne krijgt make-over: “En baby-afdeling maakt plaats voor fietsen”

VeurneIn de speelgoedwinkel DreamLand in Veurne gaan binnenkort werken van start. Tegen 6 oktober zie je het resultaat. De winkel moet vooral overzichtelijker worden. De Dreambaby-afdeling zal alvast verdwijnen voor iets helemaal anders: Bike Republic. 

  1. AUTOSNELWEGVERHALEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economische ramp meegemaakt”
    PREMIUM
    De Panne

    AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economi­sche ramp meegemaakt”

    60 jaar: zo lang heeft het geduurd voor de E40 naar onze kust er helemaal lag. Pas in 1997 werd het laatste deel in Adinkerke geopend. Johan Degrieck (77) uit De Panne was burgemeester toen de plannen op tafel lagen, maar bij de opening was hij niet - “zo gaat dat in de politiek”. O toeval: zijn zoon Bram, huidig burgemeester, heeft met de omleidingsweg voor Plopsaland een gelijkaardig dossier op zijn bord. Johan blikt voor ons terug op een opmerkelijk stukje geschiedenis, over nerveuze Fransen, het mysterie van afrit 1a en een nutteloze brug die er móést komen.