Dirk Pauwels uit Avekapelle met zijn dichtbundel
Volledig scherm
Dirk Pauwels uit Avekapelle met zijn dichtbundel © Benny Proot

Dirk werkt op de lachspieren met zijn West-Vlaamse poëzie. “Rijmen met ‘zeeëoenden’”

VeurneBest even luidop lezen: ‘Kleurfootoos van beeësjes’ en ‘Van God, de biebel, de kerke en de paster’; dat zijn de titels van de nieuwste dichtbundels van Dirk Pauwels (71) uit het Veurnse dorp Avekapelle. Binnenkort leest hij eruit voor tijdens de Week van de poëzie.

  1. Wzc Wieltjesgracht zet in op buurtwerking met d’Oude Kapelle: “Het bruisend middelpunt in de buurt voor alle generaties”
    Ieper

    Wzc Wieltjes­gracht zet in op buurtwer­king met d’Oude Kapelle: “Het bruisend middelpunt in de buurt voor alle generaties”

    De naam d’Oude Kapelle verwijst naar de voormalige Onze Lieve Vrouw Gasthuiskapel, gelegen aan de Lange Torhoutstraat in Ieper. De kapel maakte deel uit van de Onze-Lieve-Vrouwgasthuis. Op de site bevindt zich nu het woon- en zorgcentrum Wieltjesgracht. “Sinds enige tijd is er steeds meer aandacht voor buurtgerichte zorg, een tendens waar ook Wieltjesgracht aan meewerkt”, zegt buurtzorgcoördinator Maddy Decroix. “Dat doen we bijvoorbeeld door het aanbieden van assistentiewoningen, warme maaltijden aan huis en dagopvang in Het Torrehof. Nu komt daar ook het buurthuis bij.”