De Sint-Niklaaskerk in Veurne.
Volledig scherm
De Sint-Niklaaskerk in Veurne. © Benny Proot

Bijna half miljoen euro Vlaams geld voor werken in Veurnse kerken

VeurneRuim 478.000 euro heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) klaarliggen voor de restauratie van glasramen in de OLV-kerk in Wulveringem en van het orgel in de Sint-Niklaaskerk in Veurne.

 1. Zesde generatie in Brouwerij Deca staat klaar: “Maar de kinderen zullen niet geforceerd worden om over te nemen”
  PREMIUM
  Vleteren

  Zesde generatie in Brouwerij Deca staat klaar: “Maar de kinderen zullen niet geforceerd worden om over te nemen”

  Georges Arthur en Marius zagen op 23 april het levenslicht. De tweeling groeit op tussen het bier in Brouwerij Deca in Woesten bij papa Nicolas Christiaens en mama Katrien Sampers. Het is de zesde generatie uit de brouwersfamilie Christiaens die de naam Georges draagt. “Een mooi eerbetoon aan mijn overleden vader”, zegt Georges Nicolas Christiaens van Brouwerij Deca.
 2. AUTOSNELWEGVERHALEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economische ramp meegemaakt”
  PREMIUM
  De Panne

  AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economi­sche ramp meegemaakt”

  60 jaar: zo lang heeft het geduurd voor de E40 naar onze kust er helemaal lag. Pas in 1997 werd het laatste deel in Adinkerke geopend. Johan Degrieck (77) uit De Panne was burgemeester toen de plannen op tafel lagen, maar bij de opening was hij niet - “zo gaat dat in de politiek”. O toeval: zijn zoon Bram, huidig burgemeester, heeft met de omleidingsweg voor Plopsaland een gelijkaardig dossier op zijn bord. Johan blikt voor ons terug op een opmerkelijk stukje geschiedenis, over nerveuze Fransen, het mysterie van afrit 1a en een nutteloze brug die er móést komen.