Guigone Depotter, Lin Cleeren, Lisa Ryngart en Kevin Depoorter bij de mazoutinstallatie die de huizen van Suikerpark moet verwarmen die nog niet op het warmtenet zijn aangesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Guigone Depotter, Lin Cleeren, Lisa Ryngart en Kevin Depoorter bij de mazoutinstallatie die de huizen van Suikerpark moet verwarmen die nog niet op het warmtenet zijn aangesloten. © Benny Proot

Bewoners nieuw Suikerpark kritisch over warmtenet: “‘Goedkoper’, dachten we, maar in december betaalden we 230 euro”

VeurneTegen de zomer moet het warmtenet in het nieuwe stadsdeel Suikerpark in Veurne werken. Dan verwarmen de bewoners hun huis met de restwarmte van het bedrijf Pepsico. In afwachting staat er een mazoutketel. Wat blijkt? De bewoners moeten nu al de tarieven van het warmtenet betalen en die zijn allesbehalve zo goedkoop als ze gedacht hadden. Twee gezinnen leggen hun factuur op tafel.

 1. Jonge twintigers veroordeeld voor uit de hand gelopen ‘afspraak’ op flat van oudere man

  Jonge twintigers veroor­deeld voor uit de hand gelopen ‘afspraak’ op flat van oudere man

  Twee jonge twintigers belandden begin vorig jaar in een bijzondere situatie in een appartement in Oostduinkerke. Eén van hen had op café een oudere man leren kennen die hem voorstelde om seks te hebben tegen betaling. Toen even later de tweede beklaagde aankwam, trok het drietal naar het appartement van de man. De situatie liep uit de hand en de twintigers moesten zich uiteindelijk voor de rechtbank verantwoorden. “Toen ze gefixeerd waren op de brandkast, kon ik naar buiten lopen”, klinkt het.
  Nieuwpoort, Koksijde
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 3. Sterrenchef Stéphane Buyens verliest ster in Michelingids en kondigt sluiting aan: “Het een heeft niets met het ander te maken”
  PREMIUM

  Sterren­chef Stéphane Buyens verliest ster in Michelin­gids en kondigt sluiting aan: “Het een heeft niets met het ander te maken”

  Stéphane Buyens (63) van hostellerie Le Fox in De Panne verliest één Michelinster en houdt er dus nog één over. Dat kondigt hij zelf aan op de vooravond van de voorstelling van de nieuwste Michelingids. Een nog grotere verrassing is dat de flamboyante chef-kok binnen achttien maanden volledig stopt met zijn succesvolle zaak. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het kon niet anders”, reageert hij vanuit het zonnige Spanje. Hij legt hier uit waarom hij ermee stopt.
  De Panne