Er is geen bezoek meer welkom in AZ West in Veurne.
Volledig scherm
Er is geen bezoek meer welkom in AZ West in Veurne. © Benny Proot

AZ West laat geen bezoekers meer toe na uitbraak Britse variant in Houthulst

VeurneDe directie van AZ West in Veurne laat voorlopig geen bezoekers meer in het ziekenhuis toe. Dit uit vrees voor de Britse variant van het coronavirus, die zich in het nabijgelegen Merkem bij Houthulst heeft verspreid en tot 56 procent besmettelijker is.

 1. Verzamelaar schenkt meer dan 400 miniatuurtanks aan In Flanders Fields Museum: “Sommige exemplaren werden al gemaakt aan het einde van WO I”
  PREMIUM
  Ieper/Lochristi

  Verzame­laar schenkt meer dan 400 miniatuur­tanks aan In Flanders Fields Museum: “Sommige exemplaren werden al gemaakt aan het einde van WO I”

  Industrieel-archeoloog Guido Deseijn (75) verzamelde meer dan dertig jaar speelgoed- en miniatuurtanks. Vorig jaar schonk hij de volledige collectie aan het In Flanders Fields Museum (IFFM), waar nu een tentoonstelling loopt met en over de ‘tanks’. “De volledige collectie vormt een unieke getuige over een bijzondere manier waarop de herinnering aan de oorlog heeft verder geleefd bij jong en oud.”
 2. Corona zorgt voor toename zwerfvuil: “200 verenigingen zetten zich in maart in om alles op te ruimen”
  Westhoek

  Corona zorgt voor toename zwerfvuil: “200 verenigin­gen zetten zich in maart in om alles op te ruimen”

  Vanaf zaterdag 1 maart gaan 200 verenigingen uit de Westhoek aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Ze kunnen daarbij gebruik maken van de WePlog-app, een handig middel waarmee iedereen zijn steentje kan bijdragen voor een propere buurt. “Dit coronajaar met een pijnlijke toename van de zwerfvuilcijfers, dagen we mensen uit om in ‘de maand van de netheid’ opruimacties te volbrengen in eigen bubbel.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo