De rechtbank van Veurne, waar de drie zich dinsdagmorgen moesten aanmelden voor hun proces.
Volledig scherm
De rechtbank van Veurne, waar de drie zich dinsdagmorgen moesten aanmelden voor hun proces. © BELGA

17 inbraken in voetbalkantines, scoutslokalen en scholen: twintigers riskeren er nu tot 2 jaar cel voor

Het Openbaar Ministerie heeft tot 2 jaar cel gevorderd voor twee mannen (22 en 24) en een vrouw (22) na 17 inbraken in kantines van voetbalclubs, lokalen van jeugdverenigingen en scholen in een deel van West-Vlaanderen. De twee mannen uit Veurne en Middelkerke sloegen telkens hun slag terwijl de vrouw uit Veurne in de wagen zat. “Zij wist niet waarmee haar toenmalige vriend bezig was”, pleitte haar advocate.

 1. Minister Crevits steunt de lokale economie met KICK-project: “Het is de bedoeling sterker in te zetten op mobiliteit, bereikbaarheid, parkeerbeleid en veiligheid”
  Ieper

  Minister Crevits steunt de lokale economie met KICK-pro­ject: “Het is de bedoeling sterker in te zetten op mobiliteit, bereikbaar­heid, parkeerbe­leid en veiligheid”

  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) kent 387.000 euro steun toe aan de lokale economie van de West-Vlaamse centrumsteden Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare en de stad Ieper. “De coronacrisis brengt mogelijks een ommezwaai met zich mee met betrekking tot hoe mensen samen leven, werken en winkelen en er is een groter draagvlak om meer lokaal te kopen. Het is nu het moment om van die trend een blijver te maken.”
 2. Help de Horeca: Kebabzaak levert maaltijden aan huis met de fiets
  Ieper

  Help de Horeca: Kebabzaak levert maaltijden aan huis met de fiets

  Fietsers die doorheen de stad pizza leveren is iets dat we al langer kennen, maar diezelfde fietsers die kebab aan huis brengen, is iets nieuws. Antonio Yaramis (26) van kebabzaak Doner Kebab Istanbul in Ieper kwam op het idee kort nadat hij door corona opnieuw de deuren van zijn zaak Doner Kebab Istanbul moest sluiten. “Ik denk dat het thuis leveren van maaltijden steeds populairder zal worden, ook na corona.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'