Republikeinse leden van het Congres en Huis van Afgevaardigden juichen president Trump toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Republikeinse leden van het Congres en Huis van Afgevaardigden juichen president Trump toe. © EPA

Waarom de Republikeinen zich achter Trump blijven scharen

Zelfs Republikeinen die zich onafhankelijk van Donald Trump opstelden, scharen zich achter hem, nu de presidentsverkiezingen naderen. Toch zijn er eenlingen die het wél tegen hem durven op te nemen.

15 reacties

 • Mario Cannas

  1 jaar geleden
  Voor de aanhangers van Trump hier hun lof uiten....gelieve eerst de cijfers en feiten te bestuderen. De goede economie is al ingezet door de vorige president. De lage werkloosheid manifesteert zich vooral in de laag betaalde jobs....industriejobs echter verdwijnen. De loonkloof is gigantisch geworden. De belastingverlaging heeft niet het gehoopte resultaat opgeleverd. De hoge inkomens zijn er veel beter van geworden. En dan te zwijgen over die astronomische staatsschuld. Dat is geen beleid.
 • Joery Goubert

  1 jaar geleden
  Democraten zijn niet met het volk bezig. Ja met Trump te dwarsbomen. Dat zegt veel van deze partij. Top president. Niet zoals hier de VLD N-VA weeral in de rug aan het schieten zijn op federaal vlak. Volgende verkiezingen gedaan met VLD. Bende lafaards!!!!! Vlaams belang haalt en zal de verkiezingen winnen bij de volgende verkiezingen.
 • Johny Lapeire

  1 jaar geleden
  Hadden we maar zo iemand aan het hoofd in Europa, een president die achter zijn volk staat, hier werken de loosers tegen de lidstaten die opkomen voor hun volk tegen. Respect President Trump.
 • werner beckers

  1 jaar geleden
  Trump is goed voor 1 minderheid namelijk de rijke himself inbegrepen
 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  Mats Dendonder hij doet het goed ? Stijgende staatsschuld is niet bepaald een goed beleid. Hier word dat afgekraakt dat de regering stijgende staatsschuld heeft en insect dat hij het Danneels doet. Voor de minderheden neen die zien juist meer en meer af. Republikeinen zijn er niet voor de minderheden.
 1. Langstzittende Republikeinse senator (87) en enkele partijgenoten vinden dat Joe Biden veiligheidsbriefings moet krijgen

  Langstzit­ten­de Republi­kein­se senator (87) en enkele partijgeno­ten vinden dat Joe Biden veilig­heids­brie­fings moet krijgen

  Zittend president Donald Trump weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven en ontzegt zo Joe Biden een aantal rechten die de Democraat als president-elect normaal wél heeft in de periode van machtsoverdracht. Biden krijgt bijvoorbeeld geen federale middelen, zoals een kantoorruimte, en mag de veiligheidsbriefings niet bijwonen. Bij de Republikeinse partij zijn er mensen die dat gevaarlijk vinden. Een van hen is Chuck Grassley (87) uit Iowa, de langstdienende Republikeinse senator.
 1. Fox News en andere pro-Trump-media trekken fraudeclaims in na dreiging met rechtszaak

  Fox News en andere pro-Trump-me­dia trekken fraude­claims in na dreiging met rechtszaak

  Smartmatic, de fabrikant van elektronische stemmachines en verkiezingssoftware die op veel plaatsen gebruikt werden bij de recentste Amerikaanse presidentsverkiezingen, dreigt ermee Fox News en de andere rechtse mediakanalen Newsmax en OANN (One America News Network) voor de rechter te dagen. De zenders beweren immers al wekenlang dat Smartmatic sjoemelsoftware gebruikt die de uitslag van de verkiezingen zou hebben gewijzigd. Nu hen mogelijk een rechtszaak boven het hoofd hangt, trekken de zenders een na een hun ongefundeerde beweringen weer in.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"