In Los Angeles werd er zaterdag vóór en tegen president Trump betoogd
Volledig scherm
PREMIUM
In Los Angeles werd er zaterdag vóór en tegen president Trump betoogd © REUTERS

Waarom de Democraten ook na 20 januari nog baat hebben bij impeachment van Trump — én meer kans

Het wordt moeilijk om Donald Trump nog afgezet te krijgen. De tijd dringt en een tweederdenmeerderheid in de Senaat lijkt niet binnen handbereik. Maar ook als ze die deadline en die stemmen niet halen, heeft het voor de Democraten zin om de impeachment door te duwen.

12 reacties

 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  In 2024 is de kans groot dat de republikeinen terug de grootste worden! Trump of geen Trump! De " democraten" zullen de VS in de afgrond storten.Reagan draait zich om in zijn graf als hij nu nog leefde.Trump kwam met hem goed overeen.
 • Dirk Declercq

  2 jaar geleden
  Hopelijk slagen ze erin om deze president, die er nooit één mocht geweest zijn, aan de kant te schuiven en uit te sluiten voor verdere deelname aan presidentsverkiezingen. Hij was, is en zal altijd een gevaar zijn voor de US en de wereld indien hij nog een heersende functie kan behouden.
 • michel vandewiele

  2 jaar geleden
  Trump dumpen, akkoord maar vergeet die 70 miljoen niet die op hem gestemd hebben, daar zijn ze nog niet klaar mee hoor. Eigenlijk komt het nooit meer goed het zal altijd een verdeeld land blijven.
 • Harry Anthoni

  2 jaar geleden
  Pelosie zal zeker wraak nemen op Trumph. Dat het gevaar, volgens sommige amerika-experten, er in ligt dat het daar een burgeroorlog wordt dan, ho cares
 • vanfleteren diederik

  2 jaar geleden
  Op dat vlak verschillen de democraten (?) niets van Trump: de neiging tot het uitschakelen van politieke opponenten met alle mogelijke oneigenlijke middelen: van censuur tot opsluiting.