In Los Angeles werd er zaterdag vóór en tegen president Trump betoogd
Volledig scherm
PREMIUM
In Los Angeles werd er zaterdag vóór en tegen president Trump betoogd © REUTERS

Waarom de Democraten ook na 20 januari nog baat hebben bij impeachment van Trump — én meer kans

Het wordt moeilijk om Donald Trump nog afgezet te krijgen. De tijd dringt en een tweederdenmeerderheid in de Senaat lijkt niet binnen handbereik. Maar ook als ze die deadline en die stemmen niet halen, heeft het voor de Democraten zin om de impeachment door te duwen.

11 reacties

 • dirk declercq

  1 dag geleden
  Hopelijk slagen ze erin om deze president, die er nooit één mocht geweest zijn, aan de kant te schuiven en uit te sluiten voor verdere deelname aan presidentsverkiezingen. Hij was, is en zal altijd een gevaar zijn voor de US en de wereld indien hij nog een heersende functie kan behouden.
 • Michel Vandewiele

  3 dagen geleden
  Trump dumpen, akkoord maar vergeet die 70 miljoen niet die op hem gestemd hebben, daar zijn ze nog niet klaar mee hoor. Eigenlijk komt het nooit meer goed het zal altijd een verdeeld land blijven.
 • Harry Anthoni

  4 dagen geleden
  Pelosie zal zeker wraak nemen op Trumph. Dat het gevaar, volgens sommige amerika-experten, er in ligt dat het daar een burgeroorlog wordt dan, ho cares
 • vanfleteren diederik

  5 dagen geleden
  Op dat vlak verschillen de democraten (?) niets van Trump: de neiging tot het uitschakelen van politieke opponenten met alle mogelijke oneigenlijke middelen: van censuur tot opsluiting.
 • Kees Huls

  5 dagen geleden
  @Joske. Politiek onontgonnen betekent dat iets zich nooit voorgedaan heeft, dus dat een rechtbank uitspraak moet doen. En hij moet snel weg omdat hij in zijn resterende tijd ambras zal blijven maken. Heeft b.v. gisteren de vriendschapsbanden met Taiwan aangehaald om China te irriteren. Terwijl China alleen maar speldenprikken aan Taiwan geeft sinds hun afscheiding in 1949. En hij is zot genoeg om China of Iran aan te vallen, want zijn volgers houden van macho. En hij kan dit alleen beslissen.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown