William Barr
Volledig scherm
William Barr © AP

VS-minister van Justitie: “Geen bewijs van fraude die verkiezingsuitkomst zou veranderen”

Het Amerikaans ministerie van Justitie heeft geen bewijs gevonden van grootschalige kiesfraude die de uitkomst van de presidentsverkiezing kan doen keren. Dat zei Justitieminister William Barr vandaag tijdens een interview met persagentschap Associated Press (AP). 

7 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Guido Pintens: Republikeinse rechters hebben hem al constant teruggefloten, omdat het dan kan gaan in hoger beroep. Ondertussen in Nevada, zoek het maar op. Ook zijn er duizenden stembiljetten gevonden met maar één naam ingevuld on te stemmen: Biden. Miljoenen mensen hebben gestemd zonder enig bewijs wie ze zijn of waar ze wonen. Een federale rechter blokkeerde ten onrechte de nieuwste wet op de identificatie van fotokiezers in North Carolina. De scheidsrechter heeft nog lang niet 3 X gefloten..
 • Guido Pintens

  2 maanden geleden
  Karel Tichmann, dit gaat zich helemaal niét afspelen bij de Supreme Court. Trump zegt zelf dat het bijna onmogelijk is daar te geraken in dit verband. Een pak Republikeinen die mochten beslissen over een geldige verkiezing, samen met republikeinse rechters hebben hem al constant teruggefloten. Jij gaat met een serieuze kater achterblijven eens je ooit beseft dat hij het gewoon moet afbollen op 20-01-2020. Maar bij sommigen duurt het nu eenmaal wat langer dan bij anderen om dat te begrijpen
 • LEO DANEELS

  2 maanden geleden
  Onze media moet dringend stoppen met steeds alle berichten te verdraaien! Er is wel degelijk fraude gebeurd zoals trouwens bij elke presidentsverkiezing maar niet van die grootschalige aard om de uitslag te veranderen ! Maar hier in onze media lees en hoor je alleen maar dat er helemaal geen fraude is geweest ! Fake news dus !
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Dit gaat zich uitspelen bij de Supreme Court.  T. hoeft zich nergens druk om te maken, gewoon even wachten. In GA hebben ze een zeer goede stemwet. Om te stemmen, moet je een door de staat goedgekeurd ID laten zien. Dat zou een rijbewijs, een identiteitskaart van de staat of een andere door de staat goedgekeurde identiteitskaart zijn. Natuurlijk huilden de D. daarover omdat het "de armen" discrimineerde. Iedereen kon nu zo veel kiezen keer, waar ze maar zin in hadden.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Wat er niet is kan je niet bewijzen
 1. Mitch McConnell, anders fervent medestander van Trump, waarschuwt voor “ondermijning van republiek” bij omkering verkiezingsuitslag

  Mitch McConnell, anders fervent medestan­der van Trump, waarschuwt voor “ondermij­ning van republiek” bij omkering verkie­zings­uit­slag

  Kort na de aanvang van een gezamenlijke zitting van het Amerikaanse Congres in Washington, waar vandaag het resultaat van de presidentsverkiezingen bekrachtigd wordt, werden de eerste bezwaren geuit. Na voorlezing van de stemmen in het Electoral College voor de staat Arizona kwam er verzet van de Republikein Paul Gosar, gevolgd door senator Ted Cruz, een nauwe bondgenoot van de Republikeinse president Donald Trump. De zitting werd voortijdig stilgelegd, omdat betogers erin geslaagd zijn om het Congresgebouw binnen te dringen.
 1. Trump vreest dat zijn “idiote” advocaten zijn reputatie geen eer aan doen

  Trump vreest dat zijn “idiote” advocaten zijn reputatie geen eer aan doen

  De Amerikaanse president Donald Trump, die over twee maanden het Witte Huis verlaat en de fakkel willens nillens moet doorgeven aan Joe Biden, is gefrustreerd over zijn advocatenteam dat de verkiezingsuitslag aanvecht. Trump heeft in privékringen zijn ongenoegen geuit, bericht NBC News op gezag van meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Publiekelijk blijft de uittredende president echter beweren dat het team sterk werk levert.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut